IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън отново победи в Италия, пак го освиркаха

Фетел се пребори за 4-ото място от последна позиция

Хамилтън отново победи в Италия, пак го освиркаха

Световният шампион Люис Хамилтън с Mercedes спечели петата си победа на „Монца” за Гран при на Италия и беше поздравен с оглушителни освирквания от страна на феновете на Ferrari, когато излезе на подиума. Състезанието, което трябваше да се превърне в триумф за Скудерията приключи минорно за италианския тим, след като Кими Райконен остана втори, изпреварен малко преди финала от Хамилтън, а Себастиан Фетел завърши 4-и, след като си проби път от дъното на колоната.

Хамилтън отново победи в Италия, пак го освиркаха

Фетел загуби шансове за победата още в шикана „Роджа” в първата обиколка, когато удари Хамилтън при атаката си срещу британеца, завъртя се и остана последен. Германецът веднага спря в бокса за нов нов и меки сликове, а до финала с още едно спиране в бокса успя да минимизира загубата спрямо Люис.

В челото Хамилтън атакува водача Райконен в 4-ата обиколка, за кратко го изпревари след първия шикан, но финландецът си върна първата позиция на „Роджа”. Оттам до 20-ата обиколка, когато Райконен спря за гуми разликата между двамата не надхвърли 20 секунди.

Хамилтън остана още 8 обиколки на пистата и когато се върна на пистата се озова зад Райконен, но начело на колоната беше другият пилот на Mercedes Валтери Ботас, който получи задача да задържи сънародника си до края на супер дългата си серия обиколки със супер меките гуми – 36 обиколки. Ботас го направи, Хамилтън догони Райконен и в 45-ата от общо 53 обиколки го атакува на влизането в първия шикан и го изпревари. Кими отново пробва контраатака на „Роджа”, но този път не успя и оттам до финала изостана зад британеца.

Зад тях Макс Верстапен с Red Bull удари Ботас на спирането в края на стартфиналната права и получи 5 секунди наказание, което осигури 3-ото място на Валтери. Холандецът обаче загуби още време и спрямо Фетел, който завърши на пистата пети, но беше класиран 4-и.

От подиума Хамилтън обясни на освиркващите го фенове на Скудерията, че негативизмът им го мотивира допълнително, а преди това той и Ботас получиха указания от бокса да карат един до друг в обиколката за прибиране в бокса „заради италианските колеги” на Mercedes.

След „Монца” Хамилтън увеличи аванса си пред Фетел на 30 точки, а следващият старт е след две седмици по улиците на Сингапур.

Тагове: mercedes
0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Отборът във Ф1 е маркетингова измислица за привличане на внимание и увеличаване на приходите от реклама. Това е брутален спорт за изявени единаци с безмерно его и лична амбиция. Субективно мисля, че вчера Ферари се биха сами. На старта Кими затвори Себ, който бе малко по-бърз, но така правят всички. На роджа последва глупост от Себ, с рязка маневра за да шашне Кими излезе от идеалната крива, даде зорлем път на Луис, хищникът не пропусна да се възползва, после удар и Ферари бе осъден.