IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley се насочва към хибридите

Британската компания прекратява разработката на нови спортни модели

Bentley се насочва към хибридите

Bentley се отказа от разработката на нови спортни автомобили. Ръководството на британската компания смята да насочи усилието си към развитието на премиум сегмента и електрификацията на моделната си гама. Това каза новият й шеф Ейдриън Холмарк в интервю за Autocar.

Bentley се насочва към хибридите

"Няма да говоря за нашите бъдещи модели, но ще ви кажа какво няма да правим. Това са спортни коли. Сегментът на спортните автомобили, както и нашият собствен, е нестабилен в условията на рецесия. Той може да се свие с 50 - 60%.  Средната възраст на купувачите нараства всяка година. Това означава, че едни и също стари ентусиасти купуват автомобилите", казва той.

Според Холмарк китайският пазар също не е персрективен в този смисъл, тъй като местните 30-40-годишни милионери по правило карат всъдеходи и лимузини. "Спортният сегмент не спечели от китайската експанзия. Някои производители се опитват да променят това, но досега безуспешно", посочва шефът на компанията.

От края на 2009 г. Bentley не особено активно продаваше своите премиум модели на китайския пазар. Холмарк планира да промени ситуацията, като увеличи производството от 11 000 на 15 000 автомобила годишно. Освен това компанията смята да разшири гаматата си от премиум коли, защото Холмарк вижда сериозен потенциал в този пазарен сегмент.

Bentley се насочва към хибридите

Според проучванията на банка Credit Suisse, от 2000 г. броят на милиардерите на планетата се е увеличил от 574 на 2500, а при милионерите ръстът е почти четири пъти до 18 млн. При настоящото производство на луксозни автомобили годишно - по-малко от 70 000 на стойост около 150 000 паунда, производителите просто не могат да покрият търсенето. А според Холмарк "Голямата петица" - Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Aston Martin и Bentley, трябва да се подготвят за ръст на търсенето с около 50% до 2025 г.

Като друга приоритетна област ръководителят на Bentley разглежда пускането на хибриди. Първият - Bentley Bentayga, ще излезе напазара през 2020. До 2025 г. всеки сериен модел на марката ще има хибридна модификация. "Ако ме питаха преди пет години, щях да кажа, че хората не се нуждаят от хибриди. Но днес всичко е различно. Porsche успя да представи E-Hybrid като най-добрата версия на модела си. Разбиха кода. Ние също трябва да направим това ", казва Холмарк.

Тагове: bentley
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Спират спортните бентлита та дано СОЦваген влезе в нормите и да си продава гоуфовете!
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тоя що говори все едно са самостоятелна компания?Иска да внуши ли нещо или така ми се струва. Нали каквото кажат вурстовете това ще е. За какви разработки изобщо говори при условие, че стиснатите германци изобщо няма да отпуснат пари за нови проекти, а просто ще присадят готовите хибридни разработки от други марки в концерна на тази! Добре, че са китайчетата да им правят това-онова иначе от немеца освен някой тракалник друго не търсете.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Цикличността на капитализма се създава изкуствено. Просто трябва да се вземе спестеното от нисшите маси, за да станат богатите още по-богати. След последната криза милиардерите в света станаха със 100 и нещо повече. Така, че кризите не са това, което си мисли простолюдието, а са преразпределение на блага и финанси.Колкото до това, което са го нарекли хибрид, то не виждам шанс да се продава при условие, че и малките деца знаят, че ФВ са доста далеч от високите технологии.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А какво ще продавате,когато дойде новата криза,която се очертава да е свирепа ?Колко от богатите експлоататори ще останат богати ?Най-лошото престой за света на бизнеса !Такива са правилата на капитализма.Има цикличност и се задава новият катаклизъм !