IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото Peugeot 208 идва догодина

Вариантът на батерии външно няма да се отличава от конвенционалния модел

Електрическото Peugeot 208 идва догодина

Електрическата версия на популярния Peugeot 208 трябва да дебютира догодина, а от компанията изтича все повече информация, че на външен вид версията с батерии няма да се отличава кой знае колко от модела с конвенционално задвижване.

Електрическото Peugeot 208 идва догодина

Електрическият 208 ще е изграден на платформата e-CMP – версия на основната CMP (Common Modular Platform), разработена съвместно от PSA Group и китайците от Dongfeng. Тази платформа позволява създаването на много на брой модели, които да получават най-разнообразно задвижване.

Според френските медии електрическото 208 ще се отличава основно по радиаторната решетка, а в менюто на инфотейнмънт системата ще се появят подменюта, специфични за електромобила. Това предположение беше потвърдено от главния дизайнер на Peugeot Жил Видал.

„Няма нужда да крещим, че това е електрическата версия на 208 – обясни той. – Електрическото задвижване просто ще допълни гамата на 208, тук не става въпрос за самостоятелна версия.”

Освен това Видал допълни, че в Peugeot не виждат нужда да обособяват самостоятелна подмарка, която да предлага само електромобили.

„Засега нямаме намерение да лансираме отделен подбранд за електромобилите ни – обясни той. – За нас платформата e-CMP означава възможност да предлагаме различно задвижване на моделите ни и това е част от плана ни до 2025 година всички наши модели да имат и електрическа версия.”

Снимка: Peugeot

Тагове: peugeot 208 peugeot
0 от 500