IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият McLaren ще развива над 1000 коня

Хибридът Speedtail ще е идеологическият приемник на легендата F1

Най-бързият McLaren ще развива над 1000 коня

Най-бързият модел в историята на McLaren – Speedtail, ще получи хибриден агрегат с мощност над 1000 к.с. В неговата основа ще бъде туин-турбо V8 двигателят, който се използва от състезатения McLaren 570S GT4, но като цяло системата ще бъде различна от тази на суперколата P1. Това съобщи пред Top Gear шефът на британската марка Майк Флюит.

Най-бързият McLaren ще развива над 1000 коня

Бъдещият McLaren Speedtail се позиционира като идеологически приемник на легендата F1. Моделът ще стане част от топ-серията на британския производител Ultimate Series, където вече влизат суперхибридът P1 и екстремната състезателна хиперкола Senna. От тях Speedtail ще се отличава по формулата на салона – 1+2 места и по уникалната си аеродинамика.

По предварителна информация, новият модел ще може да развива максимална скорост от над 391 км/ч, но от думите на Флит става ясно, че компанията няма никакви намерения да гони рекорди за скорост и да се конкурира с Koenigsegg или Hennessey. Вместо това, инженерите на McLaren ще се съсредоточат върху това, да направят хиперколата комфортна и удобна за управление.

Тиражът на McLaren Speedtail ще бъде от 106 бройки, като всички вече са продени. Минималната цена на автомобила е 1,6 млн. британски паунда.

Снимка: McLaren
 

Тагове: mclaren speedtail
0 от 500