IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приключенският Volkswagen Tiguan излиза на пазара

Компанията предлага специална версия Offroad за популярния си SUV

Приключенският Volkswagen Tiguan излиза на пазара

Германският производител Volkswagen пуска на някои пазари специална версия на най-популярния си кросоувър – Tiguan. Тя носи името Offroad, като се отличава от стандартния модел не само по оборудването и външния вид, но и с по-сериозни всъдеходни възможности.

Приключенският Volkswagen Tiguan излиза на пазара

Разликите във външния вид включват нова предна броня, 17-цолови джанти Tulsa и черни огедала. По желание на клиента покривът на автомобила може да бъде черен и така да контрастира с каросерията, за която са предвидени 4 основни цвята – бял металик White Silver, бял Pure White, черен Deep Black и сребрист металик Tungsten Silver.

На вратата на багажника е поставен спойлер R-Line, а фаровете са с тризмерен ефект. Салонът се различава от този на обичйния Tiguan по комбинацията от кожа и плат, а също така по защитата на праговете, стелките с логото на специалната серия и металните педали.

Приключенският Volkswagen Tiguan излиза на пазара

Версията Tiguan Offroad ще се предлага с бензинов турбомотор с обем 1,4 литра и мощност 150 к.с. Той може да се комбинира с 6-степенна механичната скоростна кутия или със 7-степенна роботизирана трансмисия. За вариантите с 2,0-литров бензинов мотор със 180 к.с. и с 2,0-литров дизел със 150 к.с . е достъпен само автоматик. Всички варианти на Tiguan Offroad са със задвижване към четирите колела.

В базовото оборудване на новата модификация на кросоувъра влизат цифров приборен панел, мултимедийна система Composition Media с 8-инчов сензорен дистплей, интерфейс Apple CarPlay, Android Auto и Mirrorlink, датчици за паркиране, електрическа врата на багажника, прибиращи се огледала и камера за заден ход.

Приключенският Volkswagen Tiguan излиза на пазара

Като опция се предлага пакет, включващ система за полуавтоматично паркиране, безключов достъп и стартиране на двигателя с бутон, адаптивни светодиодни фарове, адаптивен круиз-контрол с функция Stop&Go.

Срещу доплащаkе са достъпни и 18-цолови джанти Sebring, както и вече споменатият черен покрив. Поръчки за модела ще се приемат от 1 октомври, като тогава ще станат ясни и цените на автомобила.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen tiguan offroad
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Приключенски?А няма ли някакъв по-специален, изследователски примерно с лупа в жабката?
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дори и на снимките е показано.на първата двамата се чудят какво да правят а третия тръгва да се спасявана втората е те тръгват и изоставят трошката.А и накрая се вижда празна кола тотал щета.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Даа ( преди 5 години )
    Истинското приключение започва като ти се счупи скоростната кутия на средата на пустинята :)))Само истински приключенец би тръгнал със немски автомобил из дивотията.
  • #8
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    дай първо твоята талига да я видим бе ваги
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    купете ваг и ще сте целите в едно голямо приключение.б
  • #6
    17 rate up comment 9 rate down comment
    DD ( преди 5 години )
    :) симпатично,..4motion е достатъчна предпоставка да се измъкнеш от снега пред вкъщи.Както и да не ти пука от времето изобщо.Я дайте вашите талиги да видим колк оса нетрошливи.Коментирайте това което карате, не това което нямате.
  • #5
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като им знам качеството на ВАГ не е сигурно дали няма да закъсаш пред блока не само през зимата, а и през всеки сезон.Всичко в колите им е консуматив...
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И всичко това е за да не закъсаш пред блока през зимата.
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Off-road, ала бала! Маркетингови фатки да искат по-висока цена.Кое от изброените характеристики прави тая кола off-road?Спойлер R-Line или Apple CarPlay... или адаптивния круз контрол със Stop&Go?
  • #2
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха, *** се ядоса и почна да цъка минуси! Давай ВАГи, ти си!