IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на McLaren обясни за липсата на SUV модел

Британците не искат да харчат милиарди за един автомобил

Шефът на McLaren обясни за липсата на SUV модел

McLaren е една от малкото компании, които не произвеждат, а и не планират да представят на пазара SUV модели, което означава, че пропускат страхотни печалби от този растящ в цял свят сегмент. Но главният изпълнителен директор на McLaren Майкъл Флюит обясни пред Automotive News защо компанията няма намерение да се отказва от спортните модели и по-точно – защо не планира SUV возила.

Шефът на McLaren обясни за липсата на SUV модел

„Не съм против SUV моделите, просто McLaren не прави такива коли – заяви Флюит. – Когато McLaren решава дали да реализира един модел, той трябва да покрие три семпли теста: да е точната кола за нас и за клиентската ни база, да имаме технологиите, за да създадем най-добрия автомобил в класа и да печелим пари от него.

„Един SUV модел ще се отрази негативно на имиджа ни на производител на суперавтомобили – допълни Флюит. – Това е свързано с първия тест. Второ, не разполагаме с технологиите, за да създадем най-добрия SUV. Може ли да си представите колко ще струва, за да създадем по-добър автомобил от Range Rover или Cayenne, ще трябва да инвестираме милиарди.

И трето, след такава инвестиция, този модел няма как да носи пари, няма да печелим от него. Затова и SUV моделите не са подходящи за McLaren.”

Тагове: mclaren
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    eso ( преди 5 години )
    се ползва като джип? 99% от тях фучат по магистралите и ядат гумите като вафли. Като проходимост също е доста далеч от истинските джипове. Накрая излиза че не е нито едното нито другото един безсмислен автомобил който единственото и заради което се купува масово е вижте ме кой съм аз, пък и сега са на мода нали ама иначе сме загрижени и за екологията?
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    eso ( преди 5 години )
    Браво на Макларън че не се подвеждат по модата с тези глупави сандъци. За мене повечето от т.нар SUV автомобили са една голяма безсмислица. Освен с цел показност нямат кой знае какъв реален смисъл в тях. Примерно БМВ Х5 - най-популярния като го сравним със седана 5та серия ще е много по икономичен, по бързо ускоряващ с по-добра аеродинамика оттам и по-ниско ниво на шум в купето, седана е и много по-комфортен и тн. да не изброявам. Някой ще каже да ама Х5 е джип и колко време от времето се ползва
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    няма как да стане сув със средно разположен двигател и висок център на тежеста ще щесщесе върти като пумпал
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 5 години )
    Прави са, в завода на порше в Цуфенхаузен има една табела - "Последната кола която ще направим ще е спортна. Фери Порше" - жалко за мечтите на човека...
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    "Един SUV модел ще се отрази негативно на имиджа ни на производител на суперавтомобили"по-ясно няма как да се каже :) евала че не се мятат безразсъдно като други.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    1333251251, по-голяма глупост не можа ли да измлислиш?
  • #2
    5 rate up comment 11 rate down comment
    1333251251 ( преди 5 години )
    McLaren трудно може да се нарече автомомобилен производите, по-скоро дизайнерско студио. Няма как да претендираш да си производител на коли и да нямаш свой двигател в гамата си, първо купуваха от Даймлер-Бенц, сега VRH-овете на Нисан.McLaren е тунинг студио, което прави само своите купета, но не е автомобилен прозиводител, защото са неспособни да направят най-важните компоненти - двигателя и скоростната кутия.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гошо ( преди 5 години )
    На mclaren гамата от автомобили е изключително ограничена, те продават единствено супер коли със средно разположен двигател и задно предаване. Различават се само стайлинг и характеристики, но реално могат да привлекат само клиенти, търсещо такъв тип автомобил.