IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA загатна новия Ceed GT

Хот-хечът ще получи двигател от сегашното поколение

KIA загатна новия Ceed GT

Корейският производител KIA публикува в страницата си във Facebook първо официално изображение на спортната версия на новото поколение на хечбека Ceed. Ако се съди по него, следващата генерация на хот-хеча ще получи различна оптика и променена решетка на радиатора, която вече ще има по-прави очертания.

KIA загатна новия Ceed GT

Очаква се официалната премиера на модела, чиито интензивни тестове се провеждат в момента на състезателни трасета, да се състои в началото на 2019 г. Най-вероятно хотхечът ще бъде показан на автосалона в Женева през март. Хечбекът ще се предлага само с 5 врати, като версията с 3 врати отпада.

Що се касае до техническата част, новата KIA Ceed GT най-вероятно ще разчита на досегашния 1,6-литров бензинов турбомотор. Неговата мощност е 204 к., а максималният въртящ момент е 265 Нм.

Имаше възможност хот-хечът да получи 2,0-литровия турбомотор с 270 к.с., поставят на Hyundai I30 N, но това ще доведе до вътрешна конкуренция между двата модела, а това концернът Hyundai-Kia се опитва да избегне.

Снимка: Kia

Тагове: kia gt ceed
0 от 500