IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes загатна за електрическия си SUV (ВИДЕО)

Дебютът на модела EQC ще се състои на 4 септември в Стокхолм

Mercedes загатна за електрическия си SUV (ВИДЕО)

Първата публична поява на електрическия всъдеход на Mercedes-Benz  - EQC, ще се състои на 4 септември тази година в Стокхолм, обявиха от германската компания. Предшественикът му - концептът Generation EQ, дебютира на автомобилното изложение в Париж през 2016 г. Ако се съди по видеото и публикуваната преди това снимки на тестовите коли, силуетът на серийния модел е почти същият като двугодишния прототип, но с променена предница.

Mercedes загатна за електрическия си SUV (ВИДЕО)

Засега се знае само, че кросоувърът е изграден върху нова модулна платформа, предназначена специално за бъдещите електрически автомобили на компанията. Прототипът Generation EQ (на последната снимка) е оборудван с два електрически мотора (по един на всяка ос) и блок от литиево-йонни батерии с мощност от 70 kWh. Общата мощност е 408 коня (700 Нм), а обявеният пробег - около 500 км. Ускорението от място до 100 км/м отнема по-малко от 5 секунди.

Mercedes загатна за електрическия си SUV (ВИДЕО)

Електрическият кросоувър EQC ще бъде пуснат в продажба през следващата година. Основните му конкуренти ще бъдат Tesla Model Y, Jaguar I-Pace, BMW iX3 и Audi e-tron. първите два модела вече са на пазара, а германските се готвят за премиера.

Mercedes загатна за електрическия си SUV (ВИДЕО)

Всъщност, с дебюта на серийния си електрически SUV Mercedes ще изпревари Audi само с няколко дни - e-tron трябва да бъде представен официално на 17 септември в Сан Франциско. Моделът на марката от Инголщад също трябва да стигне до дилърите догодина. Що се отнася до BMW, баварците ще покажат електрическата версия на X3 едва през 2020 г.

Mercedes загатна за електрическия си SUV (ВИДЕО)

Daimler отдели EQ като самостоятелна марка: до 2022 г. концернът планира да произведе най-малко десетина модела от нея. След кросоувъра EQC най-вероятно ще се появи електрически хечбек, създаден по мотиви на прототипа EQA.



Снимки и видео: Mercedes
 

Тагове: mercedes suv eqc
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    БМВ нали показаха тази година ел. версията на Х3 ? Даже тука го бях прочел, ако не се лъжа.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    (КоКглокенти ще бъдат Tesla Model Y, Jaguar I-Pace, BMW iX3 и Audi e-tron. първите два модела вече са на пазара)Само Ягуара е на пазара
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Какво да се прави! Който ходи в гората с вълците, трябва да вие като вълк.Интересен материал за посоката и силата на вятъра. След като покрихме анималистичната и метеорологичната страна на темата, да посочим и нещо негативно.Смислово от статията излиза, че СУВ=Всъдеход(офроудър)=Кросоувър, доколкото този Мерцедес е накичен и с трите прозвища на класове. В тази работа има доста сибективизъм и произвол, но аз смятам, че е редно да се внимава с класификациите, иначе ги обезсилваме.