IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SSC Tuatara е готов да атакува световния рекорд за скорост

Хиперавтомобилът разчита на двигател, чиято мощност може да достигне 1750 к.с.

SSC Tuatara е готов да атакува световния рекорд за скорост

Компанията SSC Северна Америка официално разкри своя хиперавтомобил Tuatara, като това стана на конкурса за дизайн, който се провежда в Пебъл Бийч, Калифорния.

Официално: SSC показа Tuatara в Пебъл Бийч

Конструкцията на Tuatara е изградена от въглеродни влакна, като коефициентът на въздушно съпротивление е 0,279. Според производителя, този показател е достатъчен, за да може автомобилът да се конкурира с коли като Bugatti Chiron и Koenigsegg Agera. Дължината на Tuatara е 4429 мм, широчината е 1991 мм, а междуосието е 2672 мм. Теглото пък не надхвърля 1257 кг.

Двигателят на модела е 5,9-литров V8 с две турбини, чиято мощност може да достигне до 1750 к.с. Това обаче може да стане само ако се използва горивна смес, съставена от 15% бензин и 85% етанол. Максималните обороти за минута са 8800, а теглото на агрегата е 194 кг. Мощността се предава към задните колела, посредством 7-степенна компютъризирана механична скоростна кутия, към която е налична и система за роботизирана система за смяна на предавките.

Официално: SSC показа Tuatara в Пебъл Бийч

Карбонов материал е използван не само и в шасито- 20- инчовите джантите на Tuatara са изградени от същия материал. Гумите пък са Michelin Pilot Sport Cup с размери 245/35 отпред и 345/25 отзад.

Според SSC, максималната скорост на новия им модел може да надхвърли 483 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч да отнема не повече от 2.5 секунди.

Официално: SSC показа Tuatara в Пебъл Бийч

Към момента не е ясна цената на хиперколата, но се знае, че лимитираната в 100 бройки машина ще бъде произвеждана в новоизграден завод. Клиентите на марката пък вече могат да подават своите поръчки.

Снимки: SSC North America

Тагове: ssc tuatara
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    до Фен ( преди 5 години )
    Когато тая рисунка "кола" направи първия реален тест тогава ела ми говори за какво било "направено". Засега е "направена" само една рисунка. Има ли сглобена поне 1 бройка? Тествана ли е на пътя? Ако да евала. Ако не като го направи тогава ще се говори щото мноого ентусиасти с хипер коли на хартия ама накрая нищо. Засега единствената спортна българска кола е Син другото са бъдещи планове и мечти които я станат я не.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 5 години )
    До Ангел: шелби с 1750 коня е три пъти по-слабо от Арканума. Не може да се нарече мощно - все едно да сравниш москвич с БМВ!До Рамбо:Разликата е, че ти нищо не си написал. Напиши, да видим колко ще ти се вържат! Не си правил интелигентни хуманоидни роботи и най-добрите металотърсачи, нямаш за съдружник състезател - никой няма да ти се върже!
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Рамбо до Фен ( преди 5 години )
    Какво сегашно време какви 5 лева, аз мога да напиша, че 1.9tdi-то в пасата ми е 35000 коня с чип от маднес, а шасито е направено от карбон-карбон, купен от НАСА. Слагам 5 рисунки направени в Paint и готов хиперкар, нали? На мошеника Киров Али...както там му е името е точно това- компютърен render с измислени данни.
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Фен ( преди 5 години )
    До Цахал:Не е само рисунка! Виж им страницата във фейсбук - всичко е написано в сегашно време! Цитат: "ALIENO ARCANUM има иновативно ALIENO шаси, изградено изцяло от pre-preg карбон и honeycomb ядро".Видя ли? Ахмед Мерчев е гордост за Слащен и цяла България!
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Цахал ( преди 5 години )
    Не е 5000 кс защото още е само рисунка
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    ангел ( преди 5 години )
    Прав си че колата, за която говориш. Но и Шелби супер карс правят мощни машини
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Хубава кола. Леко наподобява Макларън Р1 особено отзад.
  • #1
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Фен ( преди 5 години )
    Точно така, пишете за тази смешна американска марка, а забравяте, че Алиено Арканума на Ахмед Мерчев е 5000 коня и всички такива колици ги прави смешни, а освен това се проектира и произвежда в България!!!