IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW Z4 ще има и M-версия (ГАЛЕРИЯ)

Най-напомпаният роудстър на баварците се цели в клиентите на Porsche 718 Boxster

BMW Z4 ще има и M-версия (ГАЛЕРИЯ)

Новото поколение на BMW Z4 почти сигурно ще има и пълнокръвна М-версия, твърдят неназовани източници от компанията. Целта е кабриолетът да се бори за клиентите на Porsche 718 Boxster. Официално бе потвърдено, че по-нататък се очаква и плъг-ин хибридна версия на модела.

Ето го най-после и новото BMW Z4 (ГАЛЕРИЯ)
Снимки: BMW

Новата генерация бе представена официално в петък на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч, САЩ. Носеща кодовото название G29, тя ще се появи на пазара в Европа, включително и в България, през март догодина. Премиерният модел бе М40i, с шестцилиндров редови мотор и 340 конски сили мощност. Германците ще обявят официално какви други двигатели се предвиджат през септември, малко преди европейската премиера на модела в Париж.

Ето го най-после и новото BMW Z4 (ГАЛЕРИЯ)

Окончателното Z4 силно напомня на концептуалния модел, който преди година КОЛЕЛА ви показа в репортаж от автосалона във Франкфурт (тук можете да видите интервюто ни с главния дизайнер Марк Жирар). Най-видимата разлика спрямо досегашното поколение е по-късото междуосие. Сгъваемият алуминиев покрив на стария модел си отива, заменен от текстилен. От това колата печели по-ниско тегло (общо около 50 килограма под предшественика), а и покривът се прибира и отваря много по-бързо - за едва 10 секунди.

Новото Z4 е първият продукт на съвместните усилия на BMW и Toyota, от които съвсем скоро трябва да се роди и новата Supra. Покрай технологичните близости обаче между двата модела ще има и доста разлики: Z4 ще се продава само като кабриолет, докато Supra ще е само купе.

Ето го най-после и новото BMW Z4 (ГАЛЕРИЯ)

Показаният в Пебъл Бийч модел е M40i, с трилитров шестцилиндров редови мотор и 340 конски сили - достатъчни за 4.6 секунди от 0 до 100 км/ч. Колата има електрическо адаптивно окачване, ново поколение спортни спирачки и диференциал с ограничено приплъзване от M Sport. Разпределението на тежестта е точно 50:50 между предната и задната ос.

Ето го най-после и новото BMW Z4 (ГАЛЕРИЯ)




 

Тагове: toyota supra bmw z4 z4 m
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахах, иска ти се да е с шаси на тойтоа, ама нямааа....Ти просто се радвай, че в случая изобщо се спонава Тойота и БМВ в едно изречение, чак тогава говори мечтите ти. Шаси от тойта, ахахахахаа аххаахх.Смешен.
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Шасито е на БМВ..в грешка си "Д...ебил" По скоро правилно е Супра с шаси на БМВ..
  • #17
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Чистокръвно БМВ.... с шаси от Тойота Супра. Бай *** кат чуе немско и е склонен такива приказки да си разказва, че не е истина...
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вие дето на суха настилка с предно предаване карате с 100 на магистрала не пречите въобще.А и ти като си аматьор и не можеш да караш задно, защо си мислиш, че хората и те не могат да карат ?
  • #15
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какви зимни гуми какви 5 лева.не говорете глупости. Спреш ли в байр няма тръгване а и газ не може да даваш защото в завой се завърташ веднага. Само пречите на хората по пътя
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е па ви ке решите ли кво ке искАте, че ке се тровите от сажди ли или ке ви е бЪз от затоплянето, а шопе ? Псевдо-еколог.
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Bmw435iccX3G01 ( преди 5 години )
    Tozi dvigatel e 340 konia,zaradi novite standarti v Evropa na emisiite,na drugite kontitenti e s 380 konia.
  • #12
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Германофоб ( преди 5 години )
    И как ще покрива еконормите с тоя бензинояд.Ами CO2.Нали уж ке бориме глобалното затопляне.Нали немчугите масово правят фотоволтаици и перки па *** по пътищата.Закривай!
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    BMW ( преди 5 години )
    Карал съм Е36 2 поредни зими. Единият път попаднах в някакви коловози и ме вадиха, а другият път на един паркинг я беше затрупало с 30 санта сняг и съквартирантите искаха да ходим на кафе. Това като бях студент преди 14 години.Ако внимаваш как караш, няма проблем зимата! И това беше Е36. Едва ли този кабриолет с много модерни системи за сигурност ще се кара по-трудно от Е36, което е разработка на 90-те години. Все пак 25 години по-късно са си 25 години технологии.Пожелавам ви по едно такова!