IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes възроди митичната "Сребърна стрела"

Новият Rekordwagen е с електрически мотор и 745 конски сили (ГАЛЕРИЯ)

Mercedes възроди митичната

Легендарната "Сребърна стрела" на Mercedes се възражда - само че на електричество. Германците представиха вчера в Пебъл Бийч концептуалния модел EQ Silver Arrow, вдъхновен пряко от предшественика си от 1937 година.

Mercedes възроди митичната

Тогавашният прословут W 125 Rekordwagen, каран от Рудолф Карачола, постави рекорд за скорост на нормален път от 432.7 км/ч - постижение, което бе подобрено едва през 2017 от Koenigsegg.

Mercedes възроди митичната

Далечният му наследник, показан в Пебъл Бийч, е изцяло електрически и загатва, че в бъдеще компанията смята да се занимава сериозно с високоскоростни модели на ток. Като дизайн той силно напомня на оригиналния Rekordwagen с балонестия си кокпит, огромния капак и вертикалната задна перка.

Mercedes възроди митичната

Но има и елементи от XXI век, като светодиодната лента на предните светлини или сплитера от въглеродни влакна. Отстрани, където при оригиналната кола бяха ауспусите, сега се мъдри емблемата на EQ - новата електрическа гама на Mercedes. Отзад има два подвижни спойлера, които могат да функционират и като въздушна спирачка. Джантите са 24-цолови отпред и 26-цолови отзад.

В кокпита е монтирана една състезателка седалка с четириточков колан и със запазения "въздушен шал" на Mercedes, който грее врата на пилота с топъл въздух. Дървените и кожените елементи в интериора директно водят към славното минало. Предното стъкло обаче е от бъдещето, с вградена система за обогатена реалност (Augmented Reality, AR).

Mercedes възроди митичната

Задвижването е поверено на електромотор с мощност 745 конски сили, съчетан с огромна 80-киловатчасова батерия. От Mercedes обещават обхват до 400 км с едно зареждане. Засега обаче не се посочват данни за ускорение и максимална скорост.
 

Тагове: silver arrow eq rekordwagen
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Рено=Шампион ( преди 5 години )
    Waggen=Вагон, Ва.ина или... какъв е тозъ *** език що за недоразумение са тия германци.Как изобщо още съществува този ко.тор?
  • #2
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Свиневъд=SchvanschtaigerИзвинявам се, Немският правопис
  • #1
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    евала, разбирач :D КарачОла се казва, потомък на прочутия неаполитански род Карачоло, принц Бартоломео Карачоло му е бил прачичо. КарачИола е като Вашингтон, плод на колхозно-комсомолско образование