IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar превръща E-Type в електромобил

Моделът ще носи същото обозначение като концепцията и ще се базира почти изцяло на нея

Jaguar превръща E-Type в електромобил

Представената преди година концепция на електрически Jaguar E-Type Zero все пак ще се превърне в официален модел, обявиха от подразделението Jaguar Classic.

Jaguar щe превърне E-Type в… електромобил

Причина за решението класическият модел да бъде значително променен са многото запитвания и желания на клиенти и фенове на марката. Освен обаче, че ще бъдат произведени нови електрически E-Type, собствениците на класическия модел ще могат да поръчат, ако е необходимо, възстановяване и преработване до напълно електрически вариант на своите автомобили. За да се запази обаче автентичността на променените автомобили, от Jaguar Classic споделят, че преработката ще е обратима.

Бъдещият E-Type Zero ще може да измине около 270 км с едно зареждане, а ускорението от 0 до 100 км/ч вероятно ще отнема малко повече от 5 сек. Що се отнася до батерията, то е възможно тя да бъде с мощност от 40 кВтч, а пълното зареждане да отнема около 6 часа. Нейните размери ще бъдат същите като на оригиналния 6-цилиндров двигател на модела.

Запазени ще бъдат теглото и разположението на батерията и електрическия мотор, което според Jaguar няма да промени цялостното поведение на пътя, характерно за оригинален E-Type. Към момента не са известни повече данни за бъдещата преработена класика, но се счита, че в нея ще бъдат използвани и доста компоненти от I-pace.

Поръчки за бъдещия E-Type Zero вече се приемат, а доставките до първите клиенти трябва да са факт през лятото на 2020 г.

Снимки: Jaguar

0 от 500