IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа бъдещето на спортните коли

Електрическият PB18 e-tron ускорява до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди

Audi показа бъдещето на спортните коли

Audi представи в Пебъл Бийч новия си електрически концепт PB18 е-tron, който според компанията е за „шофиране на пистата и на пътя”. Това, че колата е предназначена за търсене на удоволствието от шофирането подсказва липсата на каквито и да е системи за автономно придвижване, както и възможност за „центриране” на мястото на водача, ако в купето е само той.

Audi показа бъдещето на спортните коли

Електрическият концепт се задвижва от три електромотора – един на предния мост с мощност 150 кВт и два на задния с обща мощност 350 кВт. Сумарната им мощност е 500 кВт или 680 к.с. В режим overboost максималната мощност отскача на 775 к.с., а въртящият момент – на 830 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 2 секунди.

Audi показа бъдещето на спортните коли

Теглото на PB18 е 1550 килограма и въпреки спортните си форми, електромобилът има багажник с обем 470 литра. Прототипът е с батерия с мощност 95 кВт/ч която осигурява пробег от 500 километра по новия цикъл WLTP.

Снимки: Audi

Още снимки на модела - в галерията горе.

Тагове: audi pb18 e-tron
0 от 500