IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и най-екстремното Lamborghini

Италианците представиха официално модификацията Aventador SVJ

Ето го и най-екстремното Lamborghini

Италианската компания Lamborghini официално представи хардкорната версия Aventador SVJ, която успя да постави рекорд за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг”. Суперколата премина Северната дъга за 6 минути и 44,95 секунди, като подобри с 2 секунди постижението на Porsche 911 GT2 RS.

Ето го и най-екстремното Lamborghini

Aventador SVJ разчита на 6,5-литров V12, който осигурява мощност от 770 к.с. и 720 Нм въртящ момент. Това подволява на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а достигането на 300 к/ч отнема 8,6 секунди.

Суперколата е получила система за активна аеродинамика, която може да променя нивото на челно съпротивление и на притискателната сила, а също така и да натоварва по различен начин лявата и дясната страна на антикрилото в завоите. При максимална скорост притискателната сила достига 490 кг.

В сравнение с базовия Aventador S, версията SVJ е получила различна предна броня с други въздухозаборници, ново антикрило от карбон, както и редица малки подобрения по каросерията.

Ето го и най-екстремното Lamborghini

Производството на Lamborghini Aventador SVJ ще бъде ограничено в серия от 900 бройки. Цената на суперколата стартира от 517 000 щатски долара.

Снимки: Lamborghini

Още снимки на колата – в галерията горе.

Тагове: lamborghini aventador svj
0 от 500