IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Land Cruiser остава без V8 мотори

Японците вече работят по модела, залагат на хибридни модификации

Новата Toyota Land Cruiser остава без V8 мотори

Сегашното поколение на доста популярния всъдеход Toyota Land Cruiser вече се произвежда повече от 10 години, поради което японската компания се зае с работа по новата генерация на модела.

Toyota започна работа по новия Land Cruiser

Японските медии разкриха някои подробности за деветото поколение на всъдехода, който по план трябва да се появи на пазара през 2020 г. Твърди се, че рамната конструкция ще бъде запазена, но платформата ще бъде усъвършенствана, което ще намали теглото на автомобила и ще повиши безопасността му.

Габаритите на новия всъдеход няма да се отличават много от сегашния Land Cruiser 200. Дължината ще е 4950 мм, ширината 1980 мм, височината 1920 мм, а колесната база - 2850 мм. Излиза, че двете поколения ще се различават само по широчина и височина - новото ще бъде с 10 мм по-широко и с 35 мм по-ниско.

По-строгите екологични стандарти принуждават японците да изоставят атмосферните V8 двигатели, което ще бъде другата новост в Toyota Land Cruiser. Вместо това ще се използват турбо двигатели V6 и хибридни. Компанията обаче има свеж опит с подобен даунсайзинг: флагманският седан Lexus LS наскоро премина на 6-цилиндрови двигатели, въпреки че V8 бе запазена марка на този модел.

Основният двигател на новия всъдеход ще бъде бензиновият V35A-FTS с две турбини и обем от 3,5 литра, който при споменатия Lexus LS развива 422 коня и 600 Нм. Този "шестак" ще се комбинира с 10-степенна автоматична скоростна кутия Direct Shift.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Кирил Дачев ( преди 5 години )
    Няма по-здрав Жип от този!Казвам го от личен опит!Модел от 2009г. сега е на 420 000 като гори малко масло не повече от литър до следваща смяна!Ходовата част е чук!Не е пипано нищо!Проблем се оказаха единствено предните дискове,Бързо заминават при по здраво каране и се кривят доста!До сега 3 пъти са сменяни,като втория път имам съмнения за дискове-Менте на 20000 км се изкривиха!Сегашните са на около 30 000 и са добре!Това е от мен!
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    Ти да видиш "победените" какви неща правят...
  • #2
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Безкомпромисен, както винаги. Дизайна също е ок, стилен, ненатрапчив.
  • #1
    8 rate up comment 26 rate down comment
    100% ( преди 5 години )
    това ми е топ 1 Кенeф на пътя!!!Като го видя тоя камион, и повpъщам :)