IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа мотора на уникалния си модел Project Gold (ВИДЕО)

Германският производител остава верен на традициите си и залага на автентичността

Porsche показа мотора на уникалния си модел Project Gold (ВИДЕО)

Преди дни компанията Porsche разкри, че разработва нов спортен автомобил с кодово име Project Gold, който ще бъде създаден в един екземпляр специално за 70-годишнината на марката. Сега германският производител разкри какъв ще бъде моторът на машината.

Porsche показа мотора на уникалния си модел Project Gold (ВИДЕО)

Въпреки опасенията на феновете, че компанията може да постави на автомобила съвременен мотор, в Porsche остават верни на традициите си. Така спортната кола ще получи автентичен силов агрегат М64/60 – 6-цилиндров двигател с двойно турбо, който може да развие мощност от 450 к.с.



От компанията разкриват, че при създаването на дизайна на новата машина е използвано оригиналното Porsche 911, но в него се забелязват и елементи от моделите 993 и 959. Германите са категорични, че това ще бъде един абсолютно уникален автомобил, какъвто досега не е съществувал.

Дебютът на Project Gold е насрочен за 24 август, когато моделът ще бъде показан на изложбата в Пебъл Бийч. А през октомри автомобилът ще бъде продаден на аукцион, организиран от RM Sotheby’s.

Снимка и видео: Porsche

Тагове: porsche 911 project gold
0 от 500