IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche: 911 ще е последен за електрификация

Шефът на марката пък каза, че това няма да се случи

Porsche: 911 ще е последен за електрификация

За Porsche думата „хибрид” отдавна не е непознат термин, все пак компанията първо лансира 918 Spyder, а след това и доста по-достъпния Panamera S E-Hybrid. В края на 2019 трябва да се появи и Porsche Taycan, което ще отбележи началото на прехода на марката от plug-in хибриди към изцяло електрически модели. Кога обаче този преход ще приключи?

Porsche: 911 ще е последен за електрификация

Когато се появи изцяло електрическо 911, подсказват от Porsche.

Поне такова е мнението на вицепрезидента на Porsche, който отговаря за моторспорт програмите и GT колите на марката доктор Франк-Щефен Вализер. Той беше гост на състезанието от световния шампионат за издръжливост „6 часа на „Силвърстоун” този уикенд и точно там коментира електрическото бъдеще на 911.

„Бих казал, че 911 ще е последният наш автомобил, който ще получи електрическо задвижване”, цитира доктор Вализер австралийското издание Drive.

Тази теза е интересна, най-малкото защото се различава от мнението на големия шеф на Porsche Оливер Блуме, който пък вече обяви, че 911 никога няма да има електрическа версия.

В началото на 2016 се появи информация, че евентуално 911 ще получи plug-in хибриден вариант. Сега вече има информация, че това може да се случи в средата на жизнения цикъл на следващото поколение на 911, като тази следваща генерация ще дебютира тази година. Което, по най-груби сметки означава, че хибриден вариант на 911 може да има около 2024 година.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche 911 porsche
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    GG ( преди 5 години )
    ***, не ми обяснявай за лопати..за хора които обичат двигателите ,техниката и автомобилите...електрото е нонсенс,за останалите ,лакирани,мажещи по телефоните финдели,..електричката е желан вариант... посредствена работа.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Натам е тръгнал светът, което значи, че все някой ден би трябвало да се случи.Ама аз лично го виждам след поне 15-20 години (като наближат максимално забраните за ДВГ в развитите страни, ако останат с тези дати, разбира се).Иначе вече има преработени елктрички 911 - гледах едно клипче на Fully Charged Show - доста впечатляващо беше...
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    до 1 ( преди 5 години )
    така са говорили и преди: абе какво е това вътрешно горене... какво му е лошото на парния двигател... ще си мятам аз тука въглища с лопатата...
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Електрическо 911 означава да се обезсмисли цялата архитектура и дизайн на колата, която е замислена около задно разположения 6-цилиндров боксер. Хората я купуват заради специфичните управляеми характеристики, а не заради времената от 0 до 100.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    GG ( преди 5 години )
    Когато този преход завърши Порше няма да го има..айде стига джендерия...електрическо порше ,вие откачихте ли.. Аман от тази електрическа порнография..