IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И 90 конски сили да достатъчни да блеснеш на Северната дъга

Вижте как Mazda MX-5 догонва и изпреварва Ferrari 458 GT3

И 90 конски сили да достатъчни да блеснеш на Северната дъга

В последните дни световна слава набира клип от Северната дъга на „Нюрбургринг”, на който Mazda MX-5 с мощност едва 90 конски сили догонва и изпреварва състезателно Ferrari 458 GT3. В реалността това се случва много рядко, но не е невъзможно.

И 90 конски сили да достатъчни да блеснеш на Северната дъга

Пилотът на Mazda-та потвърди във фейсбук, че колата му наистина е 90 коня, както и че подобрил всичко останало по своя екземпляр от първото поколение на модела, като това означава ново окачване, спирачки, ролбар и т.н. А и той е натрупал доста опит в Зеления ад, което обяснява увереното му пилотиране и постоянните атаки по завоите.

Вчера се оказа, че тази MX-5 всъщност е интересен тунинг проект и съвсем скоро ще се раздели със своя 1,6-литров мотор, който в този случай е във версията с намалена мощност. Оригиналният 1,6-литров мотор на първото поколение MX-5 е с мощност 115 конски сили, но на някои пазари той се предлага и само с 90 конски сили като по-евтин вариант.

Плановете на собственика на този бърз MX-5 са да му „присади” Ванкелов двигател, като става въпрос за мотор тип 13B, който за последно се използваше при RX-8, но след края на производството на модела, двигателят се предлага само за едноместни формули в шампионатите, подкрепяни от Mazda, основно в Азия. Мощността на последната версия на 13В – MSP Renesis е между 210 и 235 конски сили.

А това обещава още много интересни клипове от Северната дъга на „Нюрбургринг”.
 

Тагове: mazda mx-5 ferrari 458 gt3
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Kuga ( преди 5 години )
    Какви пари струва, да си караш на Нюрбунгринг?
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Harvester ( преди 5 години )
    И никой ли не вижда, че Ферарито даде десен мигач и му направи път?Вярно е, че шофьорът е от огромно значение, обаче в случая няма никакъв шанс при реално състезание.
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Рацер ( преди 5 години )
    И аз веднъж изпреварих едно ферари с грохнала тойотка. Беше натоварено на един камион.
  • #13
    13 rate up comment 3 rate down comment
    К ( преди 5 години )
    Браво на шофьорчето в Маздата, личи си, че има опит, страхотно каране!
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Брей че то опелчето корса е по бързо от ферарито бре ,явно кончето е издухано вече и нема вътък. Маздата докато ми ускори феро дърпа тройно поне. Излишен пълнеж на статия като гледам.
  • #11
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Пак съм аз ( преди 5 години )
    Много голяма дупка между трета и четвърта от 6500 пада на 4700, ела аз да ти я наредя скоростната...
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    100 пъти,нали? ( преди 5 години )
    Абе момко, леко с изхвърлянията, едно подготвено ауди или голф тая мазда ше и прай разлика как си иска.Като не забравяме и задкормилното устройство.Колкото и над 90 к.с да е,и колкото и баланс да има.Просто е една прехвалена дребна тенекия.Колкото и недозавиващ да е един голф 300 к.с я пиши бегала.Аман от клишета и разбирачи.
  • #9
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Стен ( преди 5 години )
    Ооо,и аз направих нещо подобно миналата седмица със служебното Клио 1.5 dci.Изпреварих един GTR! Точно преди да отбие на Пазарджишкия Шел...
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    MX-5 в уважавана кола от всички ентусиасти, заради добре балансираната тежест и задното предаване. Тая колица се управлява 100 пъти по добре от разни аудита, vw и други марки които се представят за спортни. Със сигурност обаче не е 90 коня.
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    сайта след като развъртя теслата във всяка публикация дойде ред и на мазда