IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Готови ли сте за най-мощното Audi в историята?

Новото RS7 ще ползва хибридната технология от Porsche Panamera Turbo

Готови ли сте за най-мощното Audi в историята?

Новото Audi RS7, което вече минава изпитания на писта, ще е най-мощният сериен автомобил в цялата история на компанията, разкрива Auto Express. Това ще е и първата кола на спортното поделение на Audi, превърната в плъг-ин хибрид по подобие на родственото Porsche Panamera Turbo.

Готови ли сте за най-мощното Audi в историята?
На снимките е все още междинна версия - т. нар. "муле", която носи някои черти от бъдещия нов дизайн

Новото RS7 ще се появи на пазара догодина, изтеглено доста във времето заради непрекъснато растящия интерес към спортните модели на Audi. Ако се съди по шпионските снимки на междинните тестови версии, промените в дизайна няма да са кой знае колко революционни: по-агресивна предница и светлини, по-издадени калници и нов раздвоен ауспух. RS7 ще получи и специалното окачване и керамични спирачки, разработени за новата Panamera Turbo.

RS7 ще има два варианта: стандартен и допълнително подсилен, който ще носи името Performance. "Обикновената" версия ще се задвижва от новия 4-литров туин турбо V8 на VW, който вече се използва от Panamera Turbo, Lamborghini Urus и Bentley Bentayga. Мощността му тук ще е закръглена на 600 коня, в съчетание със система quattro за задвижване на четирите колела и S-tronic трансмисия с два съединителя.

Готови ли сте за най-мощното Audi в историята?

Версията Performance ще бъде снабдена с плъг-ин хибридната технология на Porsche. В добавка към V8 тук ще действа и електромотор със 140 коня. Комбинираната мощност вероятно ще е от порядъка на тази при Panamera Turbo S E-hybrid - тоест 671 конски сили и 850 Нютонметра максимален въртящ момент, или дори ще я надхвърли. Това ще направи RS7 Performance не само най-мощното, но и едно от най-бързите Audi-та в историята, с едва около 3.5 секунди от 0 до 100 км/ч.

С новото RS7 започва цяла серия премиери за Audi Sport. Поделението обяви, ще ще разшири гамата си от 11 до цели 16 различни продукта през 2020 година. Главните усилия ще са насочени към създаването на спортни версии на кросоувърите на марката - RS Q3, последван от RS Q8 и накрая от RS Q5.
 

0 от 500