IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изтегля 700 000 коли в сервизите си

При Tiguan и Touran е открит проблем с панорамния покрив, който може да доведе до запалване

Volkswagen изтегля 700 000 коли в сервизите си

Германският производител Volkswagen ще изтегли в сервизите си около 700 000 автомобила от моделите Tiguan и Touran с панорамен покрив. Проблемът е в осветлението, което може да доведе по запалване на колата, съобщава изданието Kfz-Betrieb.

Volkswagen изтегля 700 000 коли в сервизите си

Сервизната акция е стартирала на 20 август, понеделник, като засяга само тези два модела, при това във версиите на оборудване с панорамен покрив. Оказва се, че той пропуска влага, която може да доведе до късо съединение и съответно до пожар в автомобила.

Такива случаи все още не са отчетени, но във Volkswagen искат да се застраховат и изтеглят колите в сервизите си за ремонт. Той ще е за сметка на компанията-производител. На кои пазари са продавани проблемните Tiguan и Touran не се съобщава, но вече е известно, че 52 000 автомобила се намират в Германия.

Снимка: Volkswagen
 

0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жълт, колко пъти ще ни доказваш, че си с доволно ниско IQ ? Остави колите, кажи сега започна ли да харесваш вече жените или все още не ?
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ***,точно ти за ум да прикизваш е малко смешно. Все едно вегетарианец да говори и обяснява как се пекат пържоли.Понеже си много "умен" помисли защо има само няколко случая на ускорение и то само в САЩ при условие, че 2/3 от продажбите са извън хАмерика, а модела се произвежда само и единствено в един завод в Япония. Хайде, като си умен го обясни това!Ще си намериш ли сам техническата експертиза на хАмериканскотш министерство на транспорта или да ти дам линк. Прочети им заключението !
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жалка фирма.
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не можели да докажат проблемите ????Колко хора починаха точно от това, че "колите" им ускорявали от само себе си или че не са могли да спрат и то само с коли на Тойота. Ей като говориш поне мисли малко, то хубаво да се правиш на остроумен, ама и малко ум да имаше.Да можеше с фунийка да се налива през ушите, ама а де, още не са го измислили.
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Мммм ( преди 5 години )
    Купувай народе,можеш да изгориш освен с пари и в буквалният смисъл,ама във кола на ВАГ.
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГи,Това с Тойота се случи по време на кризата, ако помниш. Трябваше да затворят ГМ и им трябваше донор. Техническите експерти на всички нива САЩ не успяха да докажат, че тези проблеми съществуват. В съда обаче не са инженери и не взеха под внимание заключенията на еспертите, а проведоха наказателната акция, която си беше чист рекет и заставиха Тойота да плаща глоби и да отзове колите, които всъщност нямаше какво да им оправят. Това буше извънсъдебно споразумение -РЕКЕТ.
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До втория анонименНа коя година се скапва шибидаха да знам, че имам една 16-годишна каляска Нисан Алмера на 290 000 км, която гараж не е помирисвала през тези години и шибидаха още не е протекъл? Всъщност не само той, а и по колата все още нищо не е правено. Единственото сменуно освун консумативите е дясно каре и полуоска и то защото в една дъждовна вечер скочих в една огромна дупка. Та мисълта ми и да знам кога дя почна да подлагам легени в купето и да карам с чадър...
  • #4
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Все пак никой не може да бие рекорда на Тойота за отзовани "коли", поради самоускорение и отказала спирачна система.
  • #3
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    сефте
  • #2
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    колкото повече екстри - толкова повече проблеми !всяка кола със шибидах има проблеми с течовете - всяка рано или късно почва да сълзи и да пропуска.....