IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rimac направи "калифорнийска" версия на C_Two

Хиперавтомобилът се отличава с цвета си и с двете 6-литрови бутилки шампанско в багажника

Rimac направи

Публичната премиера на хърватския суперавтомобил Rimac C_Two се състоя в началото на пролетта по време на автомобилното изложение в Женева. Сега електрическата кола стигна до САЩ в специална версия - California Edition Rimac C_Two, която дебютира в Лос Анджелис. Автомобилът е изработен само в 1 екземпляр, поръчан от доста богат американец, чиято самоличност засега не е известна.

Rimac направи

Особеностите на "калифорнийския" C_Two са ярко синият цвят на каросерията, новият дизайн на джантите и луксозното багажно отделение, съдържащо две 6-литрови бутилки шампанско и три кристални чаши за тях.

Rimac направи

В техническо отношение няма разлика. Както се знае, Rimac C_Two е оборудван с два електромотора с обща мощност 1888 к.с. и 2300 Нм въртящ момент. В тази конфигурация автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 1,85 сек, а максимална му скорост е 412 км/ч, което никак не е лошо за кола, която тежи 1950 кг.

Rimac направи

Силовата установка се захранва от литиево-йонни батерии с капацитет 120 кВт/ч, достатъчно за пробег от 650 км. Оборудването на C_Two също така включва автопилот от четвърто ниво, в конструкцията на автомобила е използвано голямо количество карбон, а зареждащата система поддържа бърз режим - 80% от капацитета на батерията за 30 мин.

Rimac направи

Всъщност, почти целият тираж на Rimac C_Two - 150 бройки, вече е продаден, като се има предвид, че базовата цена на автомобила е 2,1 млн. долара.  Представители на компанията твърдят, че средно клиентите добавят опции за над 600 хиляди долара. През юни пък стана известно, че Porsche е купила 10% от Rimac. Вероятно германският производител планира да използва ресурса на хърватите в своите проекти.

Снимки: Rimac

Тагове: rimac c_two
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    две бутилки шампанско тия са много зле кафимашина що не сложат дилетанти в маркетинга
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Фен ( преди 5 години )
    Слабаци. На Ахменд Мерчев Алиено Арканума е далеч по-добър. А е и по-евтин.Най-бързият му вариант е ти пъти по-мощен и вдига почти 500.Сигурно вече са поръчани хиляди бройки от този БГ автомобил, а вие пишете тук за хърватите.
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    800% от капацитета на батерията за 30 мин.Това па какво ще рече?зарежда до 100% за 3 минути и 45 секунди или прекалихте с нулите и прочитате написаното....