IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Даниел Попов с точки в две ралита през уикенда

Българите в Opel Adam Cup постигнаха най-доброто си класиране от началото на сезона

Даниел Попов с точки в две ралита през уикенда

Българският екипаж в Opel Adam Cup Даниел Попов и Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг”) спечелиха точки и в двата кръга от марковата надпревара, проведени през уикенда в рамките на рали „Германия”, 9-и кръг от световния шампионат.

Даниел Попов с точки в две ралита през уикенда

Петото състезание за Adam-ите този сезон включваше отсечките в четвъртък и петък, а шестото – изпитанията в събота и неделя. В Opel Adam Cup този уикенд стартираха 20 екипажа, а българите завършиха 9-и в петък и 7-и в неделя.

Това 7-о място е и най-доброто класиране на Попов и Башкехайов в Opel Adam Cup тази година, като дойде в състезанието с най-трудните отсечки за целия сезон. Даниел и Ангел можеха и да са по-напред, но в петък ги валя дъжд в един от етапите, в събота останаха без спирачки в най-дългата отсечка и излетяха от трасето, а след това записаха и едно завъртане.

Даниел Попов с точки в две ралита през уикенда

„Много съм щастлив, че имахме възможност да участваме в рали от световния шампионат – заяви след финала вчера Даниел Попов. – В събота имахме проблеми със спирачките на „Панцерплате”, като във втората половина на етапа с дължина 38 километра спирахме само с ръчната спирачка. После се завъртяхме веднъж, но останахме в Топ 10.

„В неделя сутринта атакувахме в „Графшаф”, като ние я карахме само веднъж, това са 29 много трудни и интересни километри. Там записахме 11-о време, само на 3,1 секунди от норвежеца Марко Герсакер и изпреварихме с 0,4 секунди холандеца Менциг, но пък си осигурихме 7-ото място в класирането.

„И накрая, карахме и пауър стейджа, след WRC звездите, където двамата с Ангел много се забавлявахме, отсечката е само 14 километра, но е много тясна, хлъгзава и бърза, като там записахме 8-о време и изпреварихме германеца Давид Хавлат с 10 секунди.”

Тагове: opel adam cup
0 от 500