IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X3 M стъпи на Северната дъга (ВИДЕО)

Баварският кросоувър е на финалната права от изпитанията си

BMW X3 M стъпи на Северната дъга (ВИДЕО)

Видео с тестови прототип на кросоувъра X3 M F97 беше публикувано на YouTube-канала Automotive Mike. Машината е подложена на изпитания на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като от записа се вижда, че тест-пилотът буквално изтисква всички „сокове” от двигателя.



За кросоувъра се знае, че е построен на модулната платформа CLAR, използвана при най-новите модели на BMW. Най-интересното при нея е под капака, където ще бъде поставен 3,0-литров турбомотор с 6 цилиндъра. Според информациите, това е двигателят S58, който е базиран на агрегата B58, дебютирал преди няколко години на новата 7-Series.

Известно е, че S58 ще получи допълнителна мощност, но с колко точно не се знае. Моторът B58 разчита на една туин-скрол турбина, докато при S58 може би те ще бъдат две. Така двигателят ще разполага с около 470 к.с., като ще работи в комбинация с 8-степенна роботизирана скоростна кутия ZF 8HP.

Вероятно, същият мотор ще получат още два нови модела на BMW - M3 и M4, които ще се появат на пазара догодина.

Симка и видео: YouTube

Тагове: bmw x3 x3 m
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И после 20 секунди зад Алфа Ромео Стелвио QV.
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Щирлиц ( преди 5 години )
    Не`ам търпение да стъпи на северната тангента,че ми се гледа слаломиране между бавните "задръстеняци".Не че и сега не го гледам всеки ден,ама друго си е един нов баварец да профучи на сантиметри покрай тебе.