IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да хванеш стрелата: Skoda постави още един странен рекорд (ВИДЕО)

На какво са способни Octavia RS, майстор по бойни изкуства и участник в Олимпиада

Да хванеш стрелата: Skoda постави още един странен рекорд (ВИДЕО)

Чешкият производител Skoda реши да почете емблемата си, на която е изобразена стрела и записа доста необичайно постижение. При скорост от 215 км/ч пътникът в Octavia RS – майсторът по бойни изкуства Маркус Хаас успя да хване стрела, изстреляна от състезателката по стрелба с лък Лорънс Балдауф.

Да хванеш стрелата: Skoda постави още един странен рекорд (ВИДЕО)

През юни компанията записа първия си странен рекорд, след като Сабине Шмиц зад волана на дизелова Skoda Kodiaq RS премина през Северната дъга на „Нюрбургринг” за 9 минути и 29,84 секунди. Постижението е доста скромно на фона на останалите автомобили, но пък в класа на 7-местните SUV-модели е най-доброто.

В случая проблемът е, че никой до този момент не си е помислял да премине през Северната дъга със 7-местен кросоувър. И така в крайна сметка Kodiaq RS се окава единственият рекодьор в класа си, заради което чехите бяха подложени на сериозни подигравки в интернет-пространството.

Да хванеш стрелата: Skoda постави още един странен рекорд (ВИДЕО)

Горе-долу подобно е положението и на постижението, свързано с логото на марката и стрелана. Идеята е, майсторът по бойни изкуства Маркус Хаас да се покаже през люка на покрива на Octavia RS и да хване стрелата, изстреляна от Лорънс Балдауф, която е част от отбора на Австрия по стрелба с лък на олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото на 2016 г.

Скоростта на атомобила е еднаква със средната скорост на стрелата – 215 км/ч, а дистанцията между стрелящата спортистка и точката на хващане – 30 метра. В случая Маркус има само половин секунда, за да хване 68-сантиметровата стрела с голи ръце и той успява да се справи.



Подобно постижение и изисквало усилени и продължителни тренировки, както и подходящо трасе – писта на летището в Целтвег (Австрия), където оборудваната с 2,0-литров бензинов турбомотор с 245 к.с. Skoda Octavia RS Combi може безопасно да развие определената скорост.

Снимка и видео: Skoda

Тагове: skoda octavia rs
0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    "На какво са способни Octavia RS..."на каквото е способна всяка кола която може да развие 215кмч - а такива има доста.Ловкостта на майстора по бойни изкуства е похвална.