IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

Повечето от тези действия не представляват трудност и не изискват външна намеса

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

Повечето шофьори предпочитат по-мощните автомобили, като в случая не става дума само за любов към високите скорости, а за желанието за по-бързо ускорение. То е полезно и при маневри в града и при изпреварване на мигастрала. Да направиш своята кола по-мощна не е чак толкова сложно.

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

В повечето случаи процесът изисква съответните познания и квалификация, както и оборудване. И може да бъде извършен от съответните специализирани сервизи. Ето какво препоръчва независимят експерт Максим Строкер на тези, които смятат, че могат да се справят и сами.

СМЯНА НА ФИЛТЪРА

Най-лесният начин за увеличаване на мощнотта е намаляване на загубата на енерегия от двигателя при притока на въздух. Стандартният филтър създава огромно съпротивление на въздушния поток, затова той може да бъде заменен с въздушен филтър с нулево съпротивление. Увеличаване на мощността ще се получи, но ако не се направят и други подобрения, той няма да се усети кой знае колко.

ЧИП-ТУНИНГ

Следващата крачка е чип-туниг, но за него ще се наложи посещение при специалист, който разбира от тази материя. Той ще може да влезе в електронния блок за управление и да го препрограмира. Съответно „печалбата” при мощността ще бъде около 10-20%, а цената – увеличение на разхода на гориво.

Как да се увеличи мощността на автомобила без чужда помощ?

Официалните дилъри на нови автомобили не одобравят особено подобен подход, а освен това промените в мощността трябва да бъдат легализиране пред властите. Макар че последното рядко се случва и в документите на автомобила си остава старата мощност.

СМЯНА НА СВЕЩИТЕ

За да се подобрят параметрите на автомобила без намеси в неговата конструкция, може да се заменят свещите с по-качествени. Това във всички случаи няма да навреди на машината. Освен това има смисъл в двигателя да бъде сипано масло за състезателни коли и когато той се развърти до максималните си обороти, ще може да даде няколко допълнителни конски сили.

БЕНЗИН С ПО-ВИСОК ОКТАН

В опитите за увеличаване на мощността може да се премине и към използването на бензин с по-високо октаново число, който се предлага на почти всички бензиностанции. Преди това оаче запалването на двигателя трябва да бъде настроено именно за подобно гориво, в противен случай операцията няма кой знае какъв смисъл.

КАТАЛИЗАТОР И АУСПУХ

Някои от шофьорите са на мнение, че катализаторите и заглушителите на ауспуха създават съпротивление на излизащите газове, като по този начин губят скъпоценна енергия. Затова ги премахат буквално, като ги заменят с тръба на ауспуха. Обикновено увеличението е до 5 к.с., но със сигурност шумът, издаван от автомобила, ще е доста по-голям. И може да доведе до сериозен конфликкт както с полицията, така и със съседите.

Снимки: Printerest
 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Любо ( преди 3 години )
    Всеки съвет е полезен благодаря.акаква ще е разликата в горенето слети почистването в литри
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тази статия как е минала редакторския контрол. Иначе този екперт си ги смуче от пръстите как му дойде. И филтъра си е сметнат от производителя, и горивните карти, и свещите, и катализатора и т.н. Проблем с контролните органи си е отделна работа. Състезателно масло и високи обороти? Ама е забравил да допълни, че тези масла са често track day only. Абе статия, та дрънка.
  • #10
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Рейсър ( преди 5 години )
    "Как да се увеличи мощността на автомобила БЕЗ чужда помощ?"С ЧИП-ТУНИНГ разбира се, ама как не се бях сетил, че мога да си чипосам сам таратайката?
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Изключително *** статия, която може и да беше актуална ако беше публикувана преди 5-10 г. Доказано е вече, че спортния въздушен филтър при по ниски обороти даже има по-голямо съпротивление, а само при много високи покачва 2-3 к.с. Като цяло абсолютно безмислена инвестиция за кола, която не е състезателна. Вече всички нови коли идват с иридиеви свещи от завода, няма с какво да ги заместите, за да подобрите по някакъв начин процеса на работа на двигателя.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    много поучителна статия
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Механика ( преди 5 години )
    Само с махане на катализатор и аспух-мощност.пада-не заблуждавайте!Трябва да се пипне и електрониката за да е по-бърза без аспух и катал.Иначе се вдига разхода и пада мощн.47114
  • #6
    12 rate up comment 0 rate down comment
    До @утомедия ( преди 5 години )
    И чифт пухени зарове да се мандахерцат под огледалото...
  • #5
    39 rate up comment 0 rate down comment
    тираджия ( преди 5 години )
    Якии глоби за тия дето си махат катализаторите. Ама яки! Да караш на затворени прозорци след барака 90 коня и да ти замирише на гадно.... Тия с гърнетата също. Как пътувате с тия коли? В такава за 30 минути ми гръмва главата. Ето и моя съвет: като искате бърза и мощна кола просто си купете спортна, но се научете да карате преди това! :)
  • #4
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Надпис GTI M// и AMG сложени на 2.0 и надолу дизел вдигат между 50 и 100% мощност в зависимост от годината на производство
  • #3
    49 rate up comment 1 rate down comment
    @утомедия ( преди 5 години )
    Пропуснахме да добавим, че затъмнените стъкла също повишават мощността. Ако гледате лошо, ако държите здраво волана с лява ръка на 2ч. вдигате също мощността. Ако ви е спукано гърнето и вдигате шум до небесата-сещате се. Китайските халогени също-колкото повече хора заслепите, с толкова "коня" ви се покачва мощността. Лята Жанта, лепенки, музика при свалени стъкла и готови сте за атака на северна дъга на Нюрбургринг.