IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърите вече държат 37% от пазара в света

Най-продаваните автомобили за първите 6 месеца на годината са Ford F-Series, Toyota Corolla и VW Golf

Кросоувърите вече държат 37% от пазара в света

Глобалният автомобилен пазар демонстрира положителна динамика, показват данните, публикувани от AutocarProfessional. Според резултатите от първата половина на 2018 г. в света са продадени 44 милиона автомобила, което е с 3,6% повече в сравнение със същия период на миналата година. Най-прогресивният пазар е Индия, с ръст от 18%.

Кросоувърите държат 37% от пазара в света

Според изследването шест от десетте най-големи световни пазари са показали забележимо увеличение на продажбите. Също така трябва да се отбележи, че на кросоувърите и SUV-тата вече се падат около 37% от общите продажби в световен мащаб: през първите шест месеца на годината са продадени 15 млн, което прави ръст от 14% спрямо същия период на 2017 г. Обемът на продажбите на тези автомобили се е увеличил в 10 от 11-те ключови региона, а в Япония е спаднал.

Кросоувърите държат 37% от пазара в света

На второ място по популярност са компактните автомобили, но търсенето им намалява почти по целия свят. Спад се наблюдава в Европа (-5%) и в САЩ (-8%). Одвен това е отчетено намаление и на минивановете - в Китай с 19%, а в Европа - с 23%.

Кросоувърите държат 37% от пазара в света

10-те най-продавани автомобили за първото шестмесечие на годината са в глобален мащаб са:  Ford F-Series (534 827 бройки), Toyota Corolla (478 122), Volkswagen Golf (431 836), Honda Civic (412 664), Toyota RAV4 (395 816), Nissan X-Trail (392 489), Volkswagen Passat (356 566), Honda CR-V (339 081), Honda HR-V (334 917) и Chevrolet Silverado (326 427).

Снимки: Производителите

Тагове: suv
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е да, ама СУВ са доста по-скъпи от аналогични модели, на чиито платформи са направени. Иначе няма лошо да си ги купуваме втора ръка, но вероятно и там цената ще е нагоре.
  • #7
    9 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    До Ман:Така е колега, ама ние сме нация на крайностите - емоционални и крайни сме.И с тези си качества се вижда до къде я докарахме - до под кривата круша.ЗАщото все ние знаем най-много, най-умни сме - другите нищо не разбират, можем да даваме акъл на всички... ама реалността е друга :)
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Забавното е, че особено тука в БГ, масово "експертите" отричат СУВ-а, а след някоя друга година като започнат да им падат цените на по-новите масово всички ще ги налазят. С дизела беше, така, масово преди години се коментираше, че дизела е гориво за трактори и камиони, а сега 80% дизели се купуват. Та, по леко с крайните изказвания!
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Освен по-долу изброените причини изглеждат и готино. И аз карам такъв и съм много доволен. Да не говорим, че високият клиренс с 4х4 си е супер, особено като се има предвид, че живея на място с баири и с общинска администрация, на която не и пука за състоянието на улиците в квартала.
  • #4
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Просто са по-удобни и по-сигурни, затова хората ги предпочитат и аз карам такъв и съм много доволен.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    да.. след СУВ манията, ако се съди по причините да я има, трябва да има КАМИОН-мания..
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    pena ( преди 5 години )
    Американските cвинe си купуват камиони защото вече не се побират в по-малки коли. Скоро и в Европа ще е същото.
  • #1
    12 rate up comment 12 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Американските *** си купуват камиони защото вече не се побират в по-малки коли. Скоро и в Европа ще е същото.