IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bosch ще прави товарни микробуси на ток

С едно зареждане автомобилът ще може да изминава 200 км

Bosch ще прави товарни микробуси на ток

Германската Bosch се присъедини към компаниите, които планират да заемат нишата на електрическите автомобили в бъдеще. Тя смята да направи това с пускането на нов напълно елетрифициран товарен микробус.

Bosch ще прави товарни микробуси на ток

Този автомобил ще може да превозва товари с тегло от 2 до 7,5 тона. Машината все още е в процес на разработване, поради което Bosch не бърза да съощава по-подробна техническа информация. Въпреки това, според компанията от Щутгарт, клиентите ще бъдат удовлетворени от характеристиките на електрическия микробус.

Bosch ще прави товарни микробуси на ток

В зависимост от конфигурацията, силовата установка eCity Truck ще може да осигури автономен пробег до 200 километра в градски условия, което, според компаниата, е напълно достатъчно. Според анализа на Bosch дължината на повечето маршрути за доставка е до 80 км и това разстояние лесно се покрива с едно зареждане. Батерията ще може да се зареди за една нощ и ванът отново да се използва на следващия ден. Компанията твърди, че първите й търговски микробуси на ток ще бъдат пуснати на пазара още следващата година.

Снимки: Bosch

Тагове: bosch
0 от 500