IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz готви най-мощния си роудстър

„Напомпаната” версия на AMG GT R бе заснета по време на тестове

Mercedes-Benz готви най-мощния си роудстър

Досега най-мощният двуместен Mercedes с открит покрив беше модификацията Mercedes-AMG GT C Roadster, която разчита на 4,0-литров V8 с мощност 557 к.с. и 680 Нм. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,7 секунди, което е наистина забележително и би трябвало да устройва всички клиенти.

Mercedes-Benz готви най-мощния си роудстър

Оказва се обаче, че компанията от Щутгарт готви нещо още по-впечатляващо. Изданието Carscoops публикува снимки и информацията на тестови прототип, покрит с камуфлаж. Въпреки това, на тях се вижда активно антикрило и големи въздухозаборници, което показва, че това най-вероятно е модификацията AMG GT R.

Още през 2016 г. Mercedes показа купе с това название, което представлява отговор на суперколите на Porsche, Aston Martin, Ferrari и Lamborghini. Безкомпромисният AMG GT R разчита на същия мотор, но с увеличена до 585 к.с мощност. Машината разполага с активна аеродинамика, а по-голяма част от елементите са от карбон. В крайна сметка тя се оказа и най-бързият Mercedes на Северната дъга на „Нюрбургринг”, като затвори една обиколка за 7:10,92 минути.

Mercedes-Benz готви най-мощния си роудстър

Досега обаче AMG GT R се предлагаше само като купе, но явно е дошло и времето за поява на роудстър. Той ще получи същия двигател, който с помощта на 7-степенна роботизирана скоростна кутия предава тягата към задните колела. Самата задна ос завива, а активните аеродинамични елементи увеличат притискателната сила.

При купето ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а при роудстъра се очаква това да става за 3,6 секунди, тъй като заради механизма за сваляне на покрива откритата версия е по-тежка. Ще има и разлика в максималната скорст, която при стандартния AMG GT R е 318 км/ч.

Снимки: Carscoops

Тагове: mercedes-amg gt r
0 от 500