IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Южна Корея забранява 20 000 автомобила BMW

Причината е сериозна опасност от пожар в двигателя

Южна Корея забранява 20 000 автомобила BMW

Транспортното министерство на Южна Корея забрани използването на около 20 000 автомобила от марката BMW. Мярката е резултат от 27 инцидента за периода януари- юли тази година, като при всички тях двигателят се е запалвал.

Южна Корея забранява 20 000 автомобила BMW

Засега официално не съобщава кои са засегнатите модели, но се знае, че един от тях е 520d. Смята се, че проблемът всъщност идва от охладител, който се поврежда при дълго шофиране. Според изданието Automotive News Europe, някои от засегнатите автомобили изобшо не са преминали проверки за безопасност, което също е сериозно нарушение.

Министърът на транспорта Ким-Хюн Ми заяви, че собствениците на проблемните автомобили ще могат да шофират само до сервизите. Неспазването на забраната може да доведе до затвор за 1 година, като наказателната отговорност е с цел безопасност - както на водачите на проблемните BMW-та, така и на останалите участници в движението.

Мярката, която е в сила от вчера, включва и свързване с притежателите на потенциално дефектните автомобили и провеждането на тестове за безопасност. Ако се открие дефект, то той ще трябва да бъде отстранен в сервиз. Това не е първата такава акция за марката - преди седмица около 340 000 автомобила на компанията в Европа също бяха изтеглени поради същия проблем.

Снимка: BMW

Тагове: bmw 520d
0 от 500