IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo спира MiTo в началото на 2019 г.

Производството на хечбека е спряно още преди месец

Alfa Romeo спира MiTo в началото на 2019 г.

В началото на 2019 г. компанията Alfa Romeо ще спре продажбите на най-малкия си модел – хечбека MiTo. Това съобщава Autocar, като се позовва на директора на европейското подразделение на италианската марка – Роберта Зерби.

Alfa Romeo спира MiTo в началото на 2019 г.

От нейните думи става ясно, че основната причина е в конструкцията на хечбека – MiTo е с 3 врати, а такива автомобили в Европа вече не се търсят. Това е факт – без версии с 3 врати в последно време останаха Volkswagen Polo, SEAT Ibiza и KIA Ceed, Само с 5 врати ще се предлагат и новите поколения на Range Rover Evoque и Audi A3.

„Надяваме се, че клиентите на марката ще се ориентират към Giulietta или към новия ни малък кросоувър, който ще се разположи под Stelvio в гамата, която предлагаме”, коентира Зерби.

Според италианското онлайн-издание Auto edizione, производството на Alfa Romeo MiTo в завода в Торино е спряно още в началото на юли. Като цяло моделът се задържа на конвейра 10 години, но в крайна сметка последва събдата на друг малък хечбек - Fiat Punto, чието производство също беше прекратено.

Новият план за развитие на Alfa Romeo предвижда пускането на 4 напълно нови модела до 2022 г. Освен вече споменатия кросоувър, италианците ще предложат по-голям SUV от Stelvio, както и нови поколения на спортната кола 8C и на гран-туризмото GTV. Предвижда се още смяна на генерациите при Giulietta, както и появата на удължени версии на Giulia и Stelvio.

Снимка: Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo mito
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Alfa Romeo са много красиви коли, съгласен съм. Ама са дори след хуйдай и киа по надежност...
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    не че нещо, но мито отпред си е грозновато.. дано наследника е по-добре.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    По приницип съм съгласен Wane:Но в долният пост съм описал как те губят вече спечелени клиенти, след като вече имат успешен модел като Джулиета, но след това не му пускат наследник. Вместо това се хвърлят на по-голям сегмент с Джулията, където нямат позици от години - и то се вижда и от продажбите, че сигурно и Дулията няма да има наследник на модела скоро, ама кво да се прави - имат си техни планове.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    до Д:И колко години се произвежда Джулиета без наследник, м? От 2010 без наследник - в Европа хората сменят колите си на около 5 години и като иска човек нова кола, но няма от този модел, а той няма пари да си вземе по-голямата Джулия или не иска по-голяма кола. Какво става - отива при конглокенцията. Сега по-яно ли го обясних?Какво ми обясняваш за 159 тя не се прозивежда от 2011, а Джулията я пуснаха чак през 2017 - това са 6 години без нов модел, няма кой да ги чака...
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-долу чета, че Мито било едно от най-красивите автомобили. Пич, представям си какъв вкус за жени имаш щом тоя мравояд го имаш за толкова красив. :)
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Джулиетата ще има наследник, Митото ще стане малък кросовър, понеже това върви на пазара, а 159-ката има прекрасен наследник - Джулията. Какво се оплаквате?
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    v-1, то това надали е концерт по желание, просто им липсват ресурси. А им липсват ресурси, защото някъде в миналото са объркали нещо и нямат достатъчно продажби за да могат да се финансират както трябва.Малко е порочен кръг, т.е. за да излязат им трябват свежи паи и правилна политика така че да изградят добър имидж.
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Който си купува кола заради инфотейнмънт,не заслужава нищо повече от смартфон.Алфа правят коли за каране.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    Имат много грешна политика италианците.Правят хубав модел в някой клас, продава се добре и след това го спират без да пуснат нов модел, а вместо това пускат нов модел в друг клас.Примерно Джулиета, е хубава малка кола, но вече толкова години няма наследник. И всеки, който иска да смени колата си с по-нова, като няма в този клас предложение от АР, ще предпочете конглокенцията.
  • #2
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупаво общество. Това е един от най красивите автомобили. Никой не го купува