IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дъждът е фатален за задната броня на Tesla Model 3 (ВИДЕО)

Два електромобила се оказаха потърпевши в еднакви ситуации

Дъждът е фатален за задната броня на Tesla Model 3 (ВИДЕО)

Поредният недостатък в конструкцията на Tesla Model 3 беше открит едновременно от двама собственици на електромобила. Независимо един от друг, те твърдят, че при силен дъжд са останали без задни брони на своите коли.

Дъждът е фатален за задната броня на Tesla Model 3 (ВИДЕО)

Първият собственик се оплакал от проблема в една от социалните мрежи. Той разказва, че докато пътувал към дома си, върху колата се изсипал силен дъжд, продължил около 30 минути. Когато паркирал електромобила, мъжът установил, че задната броня липсва. В коментар под поста му, вторият потърпевш написал, че и на него му се е случило същото.

Именно той развива любопитна хипотеза за случилото се. Според него, плоското дъно на Model 3 е така конструирано, че да изхвърля водата, която се събира между колата и пътя. Там има специални предпазители от стъкловлакно, които лесно се чупят. Когато това стане, потокът вода удря директно в задната броня и директно я изкъртва.



Собственикът на Tesla Model 3 дори публикува видео, в което изучава долната част на електромобила си. Според експерти обаче, неговата версия не отговаря на истината, тъй като конструкцията на дъното на машината е различна.

От Tesla реагираха на обвиненията и обявиха, че загубата на заната броня при Model 3 няма как да се дължи на грешка в конструкцията. Компанията все пак започва разследване на двата инцидента, за да се разбере какво точно се е случило.

Снимка и видео: YouTube

Тагове: tesla model 3
0 от 500