IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 3-Series отслабва с 55 кг

Всички модификации на "тройката" стават „меки” хибриди

Новото BMW 3-Series отслабва с 55 кг

На феновете на BMW им се наложи цели 7 години да чакат новото BMW 3-Series, но неговата премиера вече е съвсем близо. Тя ще се състои по време на автосалона в Париж през октомври. И колкото е по-близо събитието, толкова повече нови подробности за автомобила се появяват в западните медии.

Новото BMW 3-Series отслабва с 55 кг.

Последните от тях бяха публикувани в изданието BMWblog, което показа и тестови прототип на модела, покрит с камуфлаж. От информацията става ясно, че благодарение на преминаването на новата платформа CLAR „тройката”, която носи индекс G20, ще свали цели 55 кг. от теглото.

В момента модификацията BMW 318 с 3-цилиндров бензинов двигател тежи 1475 кг., докато теглото на базовия вариант на новата G20 ще бъде 1420. Освен това „тройката” ще запише забележителен прогрес при управляемостта и плавността на движение – нещо, с което вече успяха да направят впечатление другите модели на платформата CLAR.

Новото BMW 3-Series отслабва с 55 кг.

Още една новост – всички модификациите на BMW 3-Series ще станат „меки” хибриди със стартер-генератор, захранван от отделна 48-волтова мрежа. При това, в гамата ще бъде включен и пълноценен хибрид, който ще може да се движи само на електричество. Моторите за модела ще бъдат 2,0-литрови бензинови (B48) и дизелови (B47), а топ-версията, поне на първо време, ще е BMW M340i. Тя ще разчита на 6-цилиндров B58, чиято мощност ще бъде увеличена до 385 к.с.

Задвижването ще е към задната ос или към четирите колела (xDrive). Базовите версии ще поумат механична скоростна кутия, а останалите – 8-степенен автомат. Разикалните промени ще са в интериора, където архитектурата и центалната консола ще повтарят тези на новото 8-Series.

Новото BMW 3-Series отслабва с 55 кг.

Продажбите на седана BMW 3-Series стартират веднага след премиерата. Малко по-късно ще бъде показано и комбито. Все още не е ясно какво ще се случи с лифтбека 3 GT, чиято събда се обсъжда от ръководството на баварците.

Снимки: BMWblog.com

Тагове: bmw 3-series g20
0 от 500