IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Две ралита за Даниел Попов този уикенд

Български екипаж дебютира по отсечките на рали "Германия"

Две ралита за Даниел Попов този уикенд

Два кръга от германския марков шампионат Opel Adam Cup предстоят този уикенд, като българският екипаж в надпреварата Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейсинг) ще дебютират по отсечките на ралито от световния шампионат „Германия”. Етапите в четвъртък и петък се броят за един кръг при Adam-ите, а в събота и в неделя – за още едно рали.

Две ралита за Даниел Попов този уикенд

Пилотите в марковата серия карат след WRC звездите, по същите етапи и пред същата публика, но не са включени в общото класиране на рали „Германия”, а си отделна класация.

„Предстои много тежка битка – прогнозира Даниел Попов, който днес с навигатора си Ангел Башкехайов описват етапите на състезанието. – Отсечките са дълги, технични, бързи, има всичко. Досега най-дългият етап, който сме карали в Германия беше 19 километра, а митичният „Панцерплате” е два пъти по-дълъг.

„Не знаем как ще се представи колата ни в такива дълги етапи, както и какво ще е поведението на гумите. В купата нямаме право да ползваме най-твърдите и издръжливи сликове на Michelin, само меките и средно твърдите, така че ще трябва да ги пазим, но и да сме бързи.”

От началото на сезона Даниел и Ангел имат три старта в Opel Adam Cup, като те пропуснаха първото състезание, а във втория си старт – „Щермведер Берг” завършиха на 8-а позиция – най-доброто им класиране досега.

Снимка: Ясен Попов Рейсинг

Тагове: wrc opel adam cup
0 от 500