IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на Audi остава в ареста

Съдът в Германия отказа да го пусне под гаранция

Бившият шеф на Audi остава в ареста

Германски федерален съд е отказал да пусне под гаранция бившия шеф на Audi Руперт Щадлер, който е в ареста от 18 юни, когато беше арестуван по обвинение, че е укривал доказателства по избухналия през 2015 година глобален скандал „Дизелгейт”.

Бившият шеф на Audi остава в ареста

Съдът прие доводите на прокуратурата, че Щадлер е знаел за лъжливите показания на софтуеъра, управляващ работата на дизеловите двигатели на VW и е решил, че е по-добре тази информация да бъде потулена. Както и е одобрил използването на дизелови двигатели, за които е знаел, че са умишлено манипулирани, за да дават неточна информация при тестовете за вредни емисии.

Audi е част от „Дизелгейт” на Volkswagen, като луксозната марка е обвинена, че е пуснала на пазара поне 210 000 дизелови коли, оборудвани със софтуеър, който дава неверни данни за вредните емисии. Смята се, че тази практика се е използвала от производителя още от 2009 година.

Щадлер е първият високопоставен шеф във Volkswagen Group, който е обвинен в Европа за участие в „Дизелгейт”. От избухването на скандала от VW Group твърдят, че в конспирацията не са участвали големите босове на компанията.

Тагове: audi
0 от 500
  • #5
    34 rate up comment 3 rate down comment
    11 ( преди 5 години )
    Haha комедия,..анонимни ми Дошо,..напротив ,собствениците на ВАГ са доста докато жизофреника е само един.И понеже си правя труда да репликирам този неандерталец,демек теб..кухото ти качне сънува че е само един.Всички,кои...дааа *** е един с много лица...Дошко-разстройството. Мразещия цялата вселена *** :)
  • #4
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    на този по време на престоя ще му направят още три дупки
  • #3
    41 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ВАГи,много добре се вижда, че болният шизофреник си само и единствено ти тук. Няма нужда да поставяш собствените си диагнози на други! Всички те знаем що за органичен *** си.
  • #2
    37 rate up comment 9 rate down comment
    11 ( преди 5 години )
    Ми ние да не сме като болния шизофреник Дошето. да клепем под всяко нещо....
  • #1
    47 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ваг фенчето пише коментари за Мъск, а тая новина не я вижда хахаха