Вход   Регистрация

Защо при някои германски коли дясното огледало е по-малко от лявото?

Защо при някои германски коли дясното огледало е по-малко от лявото?
 

Причината е бързото "порастване" по размер на автомобилите от бизнес класа през 80-те и 90-е години

Може би много шофьори са забелязали, но за други ще бъде откритие, че на някои европейски автомобили огледалата имат различни размери. А отговорът на естествения въпрос, защо това е така, съвсем не е очевиден.

Защо при някои германски коли дясното огледало е по-малко от лявото?

Ако се вгледате в атомобилите на Mercedes-Benz  от 90-те години, ще видите, че на някои модели огледалата са с различни размери, като дясното, от страната на пътника до шофьора, винаги е по-малко. При Audi A6 и Volkswagen Passat е същото. Каква е причината за такова решение и ползата от него?

Защо при някои германски коли дясното огледало е по-малко от лявото?

"Скъсеното" дясно огледало се появи на германските автомобили от бизнес класа именно по онова време (80-те и 90-те години на миналия век), когато автомобилите бързо започнаха да "растат" на размер. Сравнявайки поредните поколения немски автомобили, лесно е да се види, че новите модели от онези години са значително по-дълги и, което е по-важно в нашия случай - по-широки.

Защо при някои германски коли дясното огледало е по-малко от лявото?

Именно увеличените габарите на престижните автомобили стана причина шофьорите зад волана им да изпитват трудности при придвижването по тесните европейски улички. В случай на сблъсък с препятствие, като задиране на една от стените на сградите в уличката, първи го отнасяха огледалата, най-вече дясното, защото водачът можеше ръчно да сгъне лявото и след това го върне в изходната му позиция.

Освен това, не трябва да се забравя, че още през 70-те години на миналия век огледалото от страната на пътника до шофьора беше опция. В онези години в повечето страни изпреварванията от дясно бяха забранени и от това огледало просто нямаше нужда.

Защо при някои германски коли дясното огледало е по-малко от лявото?

Разбира се, автомобилните производители с времето се отказаха от огледалата с различни размери, най-вече след като собствениците на колите свикнаха с хо-големите габарити. Освен това се оказа, напълно естествено, че с по-малко дясно огледало пътят назад трудно се вижда.

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 6 )

Напиши коментар Влез

от: Big Meech ( преди 2 месеца )

бързо да изчезваш , нищо не разбираш , недей да занимаваш хората със селската си грешна философия
Отговори
 
  0
 

Положителни: 2  Отрицателни: 2

от: Анонимен ( преди 2 месеца )

Покажи Коментара
Оризарчетата не могат да спят от злоба и завист!
Отговори
 
 -6
 

Положителни: 6  Отрицателни: 12

от: До долния ( преди 2 месеца )

Японския аналог на бмв е хонда.. бързооборотни мотори само че тези на хонда са легендарни с издръжливоста си
Аналогът на Мерц разбира се е Лексус. Същият лукс но калпавите мерцедеси от началото на века не могат да се доближат по перфекционизма на лекс

Аналог на Ауди в Япония няма... просто няма такава надценена напудрена и некачествена кола. Шкодата с 4те кръга е уникат браво на Баварците
Отговори
 
+5
 

Положителни: 13  Отрицателни: 8

от: ... ( преди 2 месеца )

Покажи Коментара
Швабският инженеринг е много добър! Като ми намриш японски конглокент на БМВ, Мерцедес или дори Ауди (напоследък напреднаха), тогава пиши за огледалата и т.н.
Отговори
 
 -17
 

Положителни: 6  Отрицателни: 23

от: fen ( преди 2 месеца )

Пълни глупости е тази статия. Това се правеше само от една цел икономия на средства. Първо при повечето имаше опция да си доплатиш за пълноразмерно дясно огледало и втори какъв бизнес клас и какви размери при VW Polo ?
Отговори
 
+27
 

Положителни: 35  Отрицателни: 8

от: Швабски инженеринг ( преди 2 месеца )

Поредните *** немски простотии да правят различни огледала, защото шлеповете им били станали по-големи, а шофьорите по-некадърни да ги карат.
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 21  Отрицателни: 25


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising