IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Алонсо обявява утре дали ще остане във Формула 1

Двакратният световен шампион обеща на феновете си важна новина

Алонсо обявява утре дали ще остане във Формула 1

През уикенда двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо изненада феновете си с обещание, че утре, 14-и август, ще им съобщи важна новина. Естествено, очакванията са свързани основно с това дали Алонсо ще остане в McLaren и Формула 1 и догодина.

Какво ще обяви утре Алонсо?

Испанецът обеща, че до края на лятната пауза ще вземе решение за бъдещето си. За Формула 1 лятната пауза приключва другата седмица, когато е Гран при на Белгия на „Спа”, но Алонсо има състезание този уикенд – „6 часа на „Силвърстоун” от световния шампионат за издръжливост (WEC).

В края на миналата година той удължи договора си с McLaren за един сезон, залагайки на новите мотори Renault. През 2018 обаче стана ясно, че Mclaren отново изостава, като този път основната причина са грешки в новата кола на британския тим. Наскоро шефът на тима Зак Браун пък призна, че за сезон 2019 McLaren може да има две свободни коли, тъй като оставането на съотборника на Алонсо Щофел Вандоорн изобщо не е сигурно.

На практика за Алонсо няма свободно място в трите големи отбора във Формула 1, особено след информациите от Италия, че Кими Райконен ще остане във Ferrari, при това за още 2 сезона.

Част от спекулациите пращат испанеца в Щатите, където той да кара пълен сезон в Индикар догодина и да се бори за победа в „500 мили на Индианаполис”, но е много по-вероятно, ако не остане във Формула 1, той да се посвети изцяло на програмата си с Toyota в WEC, където е фаворит за световната титла.

От McLaren потвърдиха, че утре трябва да очакваме важна новина от Алонсо, но никой от тима не се ангажира с прогноза какво ще е тя.

Снимка: McLaren

Тагове: mclaren
0 от 500