IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китай задържа Mercedes-и, правени в САЩ

Митницата в Шанхай откри проблеми в задните спирачки на луксозните SUV возила

Китай задържа Mercedes-и, правени в САЩ

Китайските митници задържаха SUV модели на Mercedes – GLE и GLS, произведени в Щатите и предназначени за местния пазар. Колите са произведени в Тъскалууса, Алабама, а от митницата в Шанхай обясниха, че се проверяват за „потенциални проблеми”.

Китай задържа Mercedes-и, правени в САЩ

Автомобилите са произведени между 4 май и 12 юни и според китайците имат проблем със спирачките, който е „риск за сигурността”, се казва в документ на митниците, изтекъл в китайските социални мрежи. Много анализатори обаче са на мнение, че това е поредният ход в разгарящата се търговска война между САЩ и Китай.

Според същия документ, в митницата са установили, че задните спирачки на въпросните SUV возила са „недостатъчно ефективни”. Засега обаче нито една китайска институция не е обявила, че е автор на този документ. От Daimler потвърдиха, че са били уведомени за потенциални проблеми със спирачките при автомобилите, които се внасят от Щатите в Китай.

Говорителка на компанията потвърди, че Daimler „работи с подходящите власти, за да бъде решен проблемът”. От Daimler не са дали информация колко точно са задържаните автомобили.

Миналата седмица Китай въведе допълнителни мита от 25 процента на стоки на стойност 16 милиарда долара, идващи от САЩ, като тук влизат най-различни продукти – от стомана до автомобили.

През юни Daimler намали очакванията си за печалба през 2018 година заради търговската война между САЩ и Китай, което накара още няколко големи компании да понижат прогнозите си за тази година по същата причина.

Снимка: Mercedes

Тагове: mercedes mercedes gle
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    ЦунМин ( преди 5 години )
    Да, така е..мито плюс цена и качество..означава цена макар че е по- ниска от немското диван например.Отделно можеш да намериш много неща.Е не е лесно да влачиш от майната си стоки.Но факт е че има отлично качество.Тука влизаме в др.тема..как се еава еуро джендъра.Жокер ,в САЩ 80 % от нещата из магазиня са чайна..и са топ ниво.на цени 50 % от ЕУ..най нагласнеите сме ние..ама кел файдъ.
  • #2
    16 rate up comment 0 rate down comment
    ЦуМин ( преди 5 години )
    Знаеш ли що е пълно, щото *** е рекъл да внесе най-долното качество за да е голем маржа..ако си ходил в Китай ше знаеш че има и *** но има и оооогромн оразнообразие от стоки на отлично качество..хората работяят,ясно е че има ментета търговци..НО! могат да н изаринат с отлично каество за всичко дето се досетиш.
  • #1
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Как само си защитават интересите !Аз какво да кажа, че тук е пълно с китайски ***.....