IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще пусне евтин модел през 2022 г.

Очаква се по това време стойността на батериите да е паднала 3 пъти

Tesla ще пусне евтин модел през 2022 г.

Първият реално достъпен като цена модел на Tesla трябва да бъде на пазара през 2022 г. Това разкри генералният директор на производителя на електромобили Илон Мъск.

Tesla ще пусне евтин модел през 2022 г.

Идеята на Мъск и екипа му е да пуснат на пазара автомобил, който да може да си съперничи напълно с бъдещия Vоlkswаgеn I.D. Засега появата на подобно превозно средство не е възможна, тъй като цената на батериите е твърде висока. В момента един кВт/ч мощност на зарядното устройство струва около 200 евро, но според предивжданията през 2022 г. цената ще е спаднала около 3 пъти.

Новият модел на Tesla със сигурност ще бъде хечбек, който ще се произвежда в Китай. Преди това там трябва да бъде построен нов завод, чийто капацитет ще бъде около 500 000 коли на година. В същото предприятие ще бъде съсредоточено и производството на новия кросоувър Model Y, което трябва да стартира в края на 2019 г.

Бъдещият достъпен модел на Tesla ще получи и нов електромотор, който се разработва с помощта на компанията Panasonic. Именно сътрудничеството с производителя на електротехника трябва да изведе американците на ново ниво, тъй като то ще позволи постигането на цена от 70 евро за кВт/ч на батериите.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    haha ( преди 5 години )
    е това е ***..ще вземел 5 тесли по една, хаха мамоооо...ей джендерията стана като слънцето, събууждаме се и нож *** на хоризонта.Абре ти кола имаш ли ? фешъне :)
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    а на любовницата на теслата дръжката
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Rommel ( преди 5 години )
    Много нескопосан превод на статията е направен. От 10 реда има доста грешки. Мерната единица капацитет на батерията е kWh,а не kW/h. "В момента един кВт/ч мощност на зарядното устройство" предполагам трябва да е 1 kWh батерия. И така статията има някаква логика 200? ~ 3х70?. "производителя на електротехника" може би е бил производител на електроника. Или е използвано много неудачно съкращение по руски модел.
  • #8
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    коментаторите представете си че от търкане на талончета ви се е паднал джакпот и имате кинта и ми е интересно каква марка ще си вземете
  • #7
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Тесла са нови и с финансови затруднения, но почнаха да вадят по един уникален автомобил на година.Докато германците са само "ние Ще, Ще, Ще" и така по 9-10 години рибите се надяват на смислен германски електромобил, но не всички са овце, че да ги чакат.
  • #6
    18 rate up comment 3 rate down comment
    До тинята ( преди 5 години )
    40% се били отказали, но 39% нови направо са си го поръчали.Като са се отказали от Модел 3 защо продажбите на всички останали електромобили са намалели?Нисан от 8 год продава Лийф и добре познават пазара, но за юли са продали 7400 бройки от него по света, докато за Модел 3 са двойно повече само в Сащ и Канада.Тесла почва да произвежда повече отколкото могат да доставят, затова са им едва 14000 за юли.
  • #5
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    40% поръчките на модел 3 са отказани - толкова е добър :D Вие сте като щрауси - заривате си главата в пясъка когато не ви изнася! Щял да произвежда Свети Илон в несъществуваща фабрика И КАК БЕ?!!! И да се сцепите от мунuси пак си оставате глъмави сектанти :D Погледнете цените на суровините за тия батерии какъв тренд имат па тогава викайте ура на всяка глупост на тоя ***!
  • #4
    22 rate up comment 5 rate down comment
    До тинята ( преди 5 години )
    Ами като Модел 3 е толкова добър, че дори за двойно по-висока цена от $35к желаещи много, защо да не го продава?Фолксваген обаче защо продава само по 18 бройки на месец в Сащ от електрическия гоуф???
  • #3
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ама още ли има заблудени *** да му вярват на тоя престъпник :D Цените на батериите няма да паднат поради простия факт, че цените на суровините за батерии се покачват и това обезсмисля повишаването на плътността на заряда. Аман от лъжите на тоя хвалипърцко! То и модел 3 щеше да струва 35 хил... ама той го продава за двойно на тая сума... Да не говорим, че той дори и завод в Китай не може да построи! Нито има пари, нито има навити инвеститори. Трябва да го окошарят накрая и да мирне!
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    dr_kurtev ( преди 5 години )
    Означава ли,че и цената на колата ще падне 3 пъти ?