IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Alfa Romeо 8C ще бъде хибрид с 800 к.с.

Спортният модел ще получи агрегат на Ferrari

Новото Alfa Romeо 8C ще бъде хибрид с 800 к.с.

Компанията Alfa Romeo  ще направи ново поколение на спортния модел 8C, като то ще получи хибридна система, в чиято основа ще бъде 2,9-литровият V6 двигател на модела Giulia Quadrifoglio.

 Новото Alfa Romeо 8C ще бъде хибрид с 800 к.с.

Сегашната мощност на двигателя, който е създаден от Ferrari е 500 к.с., но след някои доработки тя достига и 600 к.с. Според изданието Car Magazine, бъдещото 8C ще разполага с цели 800 к.с., като за целта ще бъде поставен и електромотор на предната ос. Очаква се автомобилът да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Монококът на спортната кола ще бъде направен от карбон, като налични в оборудването на автомобила ще бъдат и системи за задвижване на четирите колела и векторно разпределение на въртящия момент. Всичко това би позволило на новото поколение 8C да се конкурира дори топ-моделите на Ferrari.

Суперколата на Alfa Romeo ще излезе в лимитирана серия  от 1000 бройки, като началната му цена ще започва от 250 000 паунда. Появата й на пазара е предвидена за 2021 г.

Снимка: Car Magazine

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    д-р Исня ( преди 5 години )
    Абе Алфа, правете красиви,достъпни и лесни за поддръжка автомобили! Това мимприлича на:Напиям се, нпиням се, напрежениееее....Бааааам и всичко в кръв и сополе! Че ви закопа тая болна амбиция, ей!
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много смел дизайн, двигателя от Ферари и опита на Алфа обещават много.