Вход   Регистрация

Лекарите очакват пълно възстановяване на Лауда

Лекарите очакват пълно възстановяване на Лауда
 

Без донор бившият пилот е щял да живее най-много една седмица

Професор Валтер Клепетко, който оперира на 2 август Ники Лауда, прогнозира, че 3-кратният световен шампион във Формула 1 ще се възстанови напълно. Легендарният австриец получи нов бял дроб, като доктор Клепетко и екипът му, общо 10 човека, оперираха 6 часа Ники, а сега неизпълнителният директор на Mercedes във Формула 1 е вече в период на възстановяване, който в болницата продължава един месец.

Лекарите очакват пълно възстановяване на Лауда

„Ники ще се възстанови до състоянието, в което всички вие го познавате и помните – заяви професор Клепетко пред медиите във Виена, където беше опериран Лауда. – Предпологам, че вече знаете, че намерихме донор в Хамбург, операцията мина успешно, за нас това е 65-ата трансплантация на бял дроб от началото на годината, възстановяването на Ники също върви отлично, той вече диша сам, никога досега не съм имал да пациент такъв боец като него.”

Белите дробове на Лауда отказват в края на юли, като това се отразява на работата на сърцето му, като в края на месеца той вече има сериозни проблеми с дишането, като докторите установяват, че положението му е много тежко и той е включен на системи.

На 31 юли лекарите решават, че животът на Лауда може да бъде спасен само с трансплантация, като прогнозите са, че ако не бъде намерен донор, бившият пилот ще живее между три и седем дни. За щастие на Ники, донорът е намерен още същия ден и подготовката за операцията, проведена на 2 август.

На 3 август лекарите го събуждат от изкуствената кома и професор Клепетко за първи път изнася информация за операцията пред медиите.

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: А какво е ... ( преди 4 месеца )

"... НЕизпълнителният директор на Mercedes във Формула 1" !?
Поредната измишльотина на аФтокомедията ли?
Отговори
 
+1
 

Положителни: 1  Отрицателни: 0

от: dr_kurtev ( преди 4 месеца )

Бързо оздравяване,Шампионе !!
Отговори
 
+12
 

Положителни: 12  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising