IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И в Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Suzuki и Yamaha също са хванати с фалшиви данни

И в Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Японската автомобилна компания Mazda стана поредната фирма от индустрията, която е давала неверни данни за пробега на своите модели и вредните емисии, които те отделят. Според информация на Nikkei Asian Review властите в Япония вече разследват поредния случай на подаване на неверни данни, идващ след тези на Nissan и Subaru.

И от Mazda лъгали за разхода и вредните емисии

Докладът за резултатите от разследването трябва да бъде публикуван днес, като се очаква, че в него с подобни резултати ще се озове и Suzuki. Разследващите са изпробвали автомобили, подбрани на случаен принцип при последната им проверка за качеството в заводите.

В последните няколко години японската автомобилна индустрия беше разтърсена от поредица скандали, свързани с това, че производителите редовно фалшифицират данните за разхода на гориво и вредните емисии на моделите, които предлагат на пазара.

Скандалите стартираха през 2016 с първите разкрития за Mitsubishi и Suzuki, а ако сега Suzuki отново се озове в групата на виновните, това ще е тежък удар върху репутацията на компанията. След първите разкрития автомобилните компании стартираха собствени вътрешни разследвания за разхода на гориво и отделяните вредни емисии, като в Mazda вече откриха такива фалшифицирани данни.

По същия модел такива признания направиха Subaru и Nissan, като в случая на Nissan се оказа, че тази практика може да е започнала още отпреди над 30 години.

След избухването на „Дизелгейт” на Volkswagen през есента на 2015 година отделните държави започнаха да затягат контрола над информацията за разхода на гориво и вредните емисии, идващи от автомобилните компании и съвсем скоро стана ясно, че коректните данни са по-скоро изключение, а не правило в индустрията.

Очаква се, че в днешният доклад на японското Министерство на земята, инфраструктурата и транспорта освен Mazda и Suzuki, ще се появи и информация и за Yamaha.

Снимка: Mazda

Тагове: suzuki mazda yamaha
0 от 500
  • #28
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Момче, ти наистина си много зле.Колегата долу ти е казал, напомпани гуми бяха при Митсубиши и те вече фалираха.Хората са ти го написали, не се занимават да пишат софтуер да ***, а направо те си мамят, дават фалшива информация.На срички ли трябва да ти се каже ?
  • #27
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дизайнът на Мазда 6 и Алфа Джулия е много добър.
  • #26
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Новината е забавна заради онези клети несретници, които преди обясняваха Мазда как с голям атмосферен мотор покривали всички норми. Ето ви ги сега нормите. Новият им Дизото мотор ще е същата измама.
  • #25
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    То сега какво се оказа?Тия легени не стига, че са скучни, плашещо грозни, със евтини материали и спънати мотори, ами и с висок разход и пушещи като печка от Столюпиново.Трагедия!
  • #24
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Колкото и да злобееш, тва е положението.Онея лъжат абсолютно за всичко от 30+ години, включително и за великото "качество".Смешен, вържи си сега геометричната фигурка някъде да пасе и като си вземеш кола, тогава ела да коментираш коли.
  • #23
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ае ти па си много остър. Хората са ти го написали : "... властите в Япония вече разследват поредния случай на подаване на неверни данни,...", "В последните няколко години японската автомобилна индустрия беше разтърсена от поредица скандали, свързани с това, че производителите редовно фалшифицират данните за разхода на гориво и вредните емисии на моделите, които предлагат на пазара"И в коментара ми казах затварят фабрики за да угодят, кви измервания, кви 5 лева.Ти 2ри клас имаш ли, жълт?
  • #22
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Bmw435iccX3G01 ( преди 5 години )
    Vsi4ii lajat mamiat i troviat,no samo Imperiata VW pla6ta za cialata industria.Normalno zatova e Imperia a vsi4ki drugi sa korabni pluhove
  • #21
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    днеска рано-рано се е увредил от ползване на рено!
  • #20
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе ти верно ли си мислиш, че тестват автомобилите в заводите и после едни "глупави" хора взимат данните и ги вписват някъде си просто ?Ти си някъв мега *** индивид бе. Защо тогава VW разработва софтуер, който да усеща кога е на стенд и да "лъже"? След като е само в завода им, кого искат да излъжат?БАааАати колко са тАпи тия вагонетки. Не е истина. Сигурно на кучето ми ако го обясня, ще ме разбере по-добре и по-бързо.
  • #19
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дай тогава "тестващите органи в съответната държава", да тестват новата процедура WLTP.Хората си спират фабриките за определено време, за да "угодят" на "органите в държавата", нашия баш *** сипе простотии, та дрънка.