IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia няма да прави по-голям SUV от Duster

Такъв модел би се оказал прекалено скъп за румънската марка

Dacia няма да прави по-голям SUV от Duster

SUV-ата може и да са най-търсени в Европа в момента, но Dacia е наясно, че не може предложи по-скъп от Duster модел. Румънската марка се наслаждава на огромен ръст на Стария континент през последните години, благодарение на достъпни и по-евтини автомобили, като малкия хечбек Sandero и всъдехода Duster. Тя е това, което бе Skoda през 90-те и началото на новия век, а компанията-майка Renault е решена да се придържа към печелившата рецепта през идните години.

Dacia се отказва да прави голям SUV

В интервю за  Autocar шефката на британското подразделение на Dacia Луиз О'Съливан отхвърли идеята за по-голям SUV над Duster. Причината е съвсем проста: един по-голям модел ще се окаже твърде скъп за философията на бранда, а именно - по-достъпни автомобили. Това решение има смисъл, като се има предвид, че по-скъп модел би подтикнал хората да потърсят автомобили от по-луксозна марка, като Renault например. Носеха се слухове за така наречена Grand Duster с по-дълго междуосие и 7-местен салон, но явно такъв модел няма да има.

Както се знае, моделът Duster бе актуализиран преди няколко месеца, когато бе представен подобрен 1,5-литров турбодизелов двигател Blue dCi с 5 конски сили повече от двете версии на четирицилиндровия мотор. Сега той се предлага с мощност от  95 и 115 коня, като по-малката версия е снабдена с допълнителни 30 Нм въртящ момент до общо 240 Нм. При другата конфигурация той си остава 260 Нм. Скоро се очаква моделът да бъде снабден и с нова мултимедийна система.

Снимка: Dacia

Тагове: suv dacia duster
0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Джереми Кларксън дето съсипа Топ Гиър и е един пенсионер с психиката на тинейджър, който само се л,игави. Този специално се беше изтървал, че Дъстъра не ставал за града. Явно тази кола бърка в здравето на много хора.
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Що бе? ( преди 5 години )
    Голям заДръстер за истински задръстеняци, като оня с фактите! )))
  • #8
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Имаше един призив от миналото - "За бога братя не купувайте" отнася се и за тоя PVC автомобил от фотото
  • #7
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Та да се върна на темата Кларксън е един т.п англичанин първо направи гафа с който отпадна от бизнеса после направи гафа и стана за смях с Тесла сега и това.Дачия се продава отлично а той дрифти още на някакви изпърдени Ламбо Миури и Ферари ф40 и дърдори глупости за ускорение и така нататък при положение че Тесла ги отвява с 5 дължини на 400 метра а на всичкото отгоре на обикновеният човек не му пука за тия коли защото и *** за зеле не става от тях освен да се изфукаш на някоя кифла пред кафето.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не им разбирам логиката удължен Дъстър ще е по-скъп но разликата в цената с другите 7 местни модели ще е още по-голяма
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Къв вермахт бе синко добре че са Сащ да крепят икономиката на Германия
  • #4
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    На тебе главата ти е фалирала...
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Е да де то немците са към фалит на държавата и скоро нищо няма да правят споко.
  • #2
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    По-добре нищо да не правят повече...
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Хората ги купуват яко напук на оня англииски оли.офрен Кларксън който кара само някакви скъпарски снобски коли без никакво реално приложение в живота служещи само за показност щото е фрашкан с пари и освен да плещи глупости друго не може.