IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се въвлече в пореден скандал

Концернът изтегля от пазара 124 000 автомобила заради наличието на отровен метал

Volkswagen се въвлече в пореден скандал

Германският концерн Volkswagen още не може да се измъкне от "Дизелгейт", въпреки че вече призна вината си, а сега се въвлече в нов скандал с употребата на вреден и забранен метал в своите електрически и plug-in хибридни модели. Производителят изтегля от пазара 124 000 автомобила, за да избегне нови глоби, пише сп. "Шпигел".

Volkswagen се въвлече в пореден скандал

Става въпрос за метала кадмий. Всичките му съединения са много отровни и отдавна са забранени в много страни по света. Кадмият също така е признат за активен канцероген. Човек може да умре за по-малко от минута, ако вдишва въздушни пари със съдържание на кадмиев оксид от 2,5 грама на кубичен метър.

Представители на VW твърдят, че не са използвали умишлено отровния метал, а били "подведени" от неназован доставчик на зарядни устройства. Точно като при "дизелгейт".  "В момента провеждаме вътрешно разследване и се водят преговори с германското министерство на транспорта", заяви представителят на автомобилния производител по повод ситуацията с кадмия.

Зарядни устройства с отровния метал са инсталирани в автомобили на марките Volkswagen, Audi и Porsche, произведени между 2013 г. и юни 2018 г. Представителите на концерна гарантират, че собствениците на въпросните коли не трябва да се страхуват за здравето си, тъй като металът в автомобилите е в малки количества и е изолиран от възможен контакт с въздуха.

Тагове: volkswagen vw
0 от 500
  • #22
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Мммм ( преди 5 години )
    Във всичко са първи и в лъжите и демагогията са най-първи пръдливите немци. От всички коли само една имат и то на световно ниво и тя е Порше,всичко останало е компромис и лъжа.
  • #21
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до v-1 ( преди 5 години )
    Не че нещо, но ние тука още си пасем козиците. Те и немците си имат и крави, и козици, и овчици...като цяло спор няма - немците са пионери и при колите(първият автомобил е бенц се пак, ДВГ обикновено са или на принципа на Дизел или на Ото), квантовата механика...*** то не пречи си ги псуаме :)
  • #20
    3 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    Те немците когато са се развивали като инженери, ние сме пасли козите и овцете... Ама на приказки сме големи.Немците са едни от най-добрите инженери в света, в областите на машинознанието - и цял свят ги признава. Само наши ганчовци, се мислят за най най и лепят етикети и разясняват ситуацията :)))
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    То в цяла германия нема немски инженери българина само немецо го е измислИл повтаря.Те вече полицай викат от чужбина тия пак бращулевят за немско "качество".Сбъркан народ!
  • #18
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Кучетата си лаят!А VW пак бие рекорди по продажби!
  • #17
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VAGонетке,пий ги тея хаповете бе момче!
  • #16
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе тия от ФВ са бетер български политици. Немските инженери...
  • #15
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Auto ( преди 5 години )
    Явно, лъжите, корупцията и долната пропагнада си е станало неофициална фирмена политика през годините!
  • #14
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Нали ви казах?
  • #13
    22 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Преди време ги бяха уличили, че ползват асфалт и отровни пластмаси в колите и шофьорите на тези таратайки често се оплаквали от гадене, световъртеж и главоболие. Гледам, че вече са преминали на по-високо ниво и ползват по-силни отрови. Феновете им свикнаха със старите и сега има нови.Отдавна съм казал и пак ще повторя, че да караш ВАГ е диагноза!Този пореден скандал го потвърждава!