IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla разгроми конкурентите си в САЩ през юли

Илон Мъск спази обещанието си, дадено преди година

Tesla  разгроми конкурентите си в САЩ през юли

Увеличеният рязко ръст на производство на Tesla Model 3 нанесе силен удар върху конкурентите в САЩ и поволи на директора на компанията Илон Мъск да спази своето обещание пред клиентите, дадено преди година.

Tesla  разгроми конкурентите си в САЩ през юли

По информация на изданието Imsideevs, през юли Tesla е предала на клиентите си над 13 000 бройки от Model 3, което съвкупно превъзхожда продажбите на конкурентите в този клас - Mercedes-Benz C-Class, Audi A4, BMW 3 Series, Lexus IS (те общо са продали 12 500 единици).

Любопитното е, че Mercedes-Benz за същия месец е реализирал общо 8500 седана (от всички модели) на американския пазар, което показва, че и колите на германската марка отстъпват по популярност на най-масовия електромобил на Tesla. Резултатът на Mercedes, ако се добавят и кросоувърите, е около 20 000 бройки.

Дори коренните американския марки - Ford и Chevrolet, нямат в гамата си модели, които да се продават по-добре от Model 3. Щ се касае до електрическите конкуренти - Chevrolet Bolt EV и Nissan Leaf, от тях през юли са реализирани само 2000 единици, което също показва колко силни са позициите на Model 3 на американския пазар в момента.

Снимка: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До мн.интересно ( преди 5 години )
    Преди е имало хора които го купуват електрическия гоуф по няколко стотин на месец, а сега едва 18 на месец.Защо така?Тук в Европа голф-е е вървежен благодарение на Норвегия.Сега ще кажеш че тук има хора харесващи електромобилите, а в Сащ няма, така ли?
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Този..отдолу..да ти хрумва умнико че хората просто не харесват електрички бил ите и Голф ?Защо насила да харесваме нещо кеото не харесваме ?"Тотално ми е през оная работа, вие пернишките *** какво не харесвате. Вие сте хора, които карат коли за по 1000 лева. Вие не сте фактор за нищо. На западния свят не му дреме за вас!
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    пенооо ( преди 5 години )
    ..да не казваме къде е твоя пръст,..ВАГ е с печалба 23 % :) това повече л ити харесва :) селска тенджура.Лош или добър ВАГ си ни харесва, ама твооята тесларка къде енали е евтина ?
  • #13
    5 rate up comment 7 rate down comment
    мн.интересно ( преди 5 години )
    Как се коментират неща при липса на ключпва информация..някой от Тесларите тука да е в CEO то на фирмата ?.Накой има ли го този електромер? Като гледам останалот ое комплексария.Па хора с VAGове и доволни доста.. Този..отдолу..да ти хрумва умнико че хората просто не харесват електрички бил ите и Голф ?Защо насила да харесваме нещо кеото не харесваме ?Ти дори нямаш кола 2016 та..за къв голф даваш мнение?1
  • #12
    11 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Фалираха, фалираха! И доакто фалираха започнаха да произвеждат повече коли от Порше. А хейтърите останаха с пръст в г-за.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    Хайде сега кажете защо царя голф в електрически вариант има 76 продажби за май, 32 за юни и 18 за ли в Сащ?Като се има предвид че струва 30000$, докато Тесла е продала 1000 пъти повече автомобили за юли на двойна цена.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До анонимен ( преди 5 години )
    Много добре си го написал, но в кеша им 2,3 милиарда $ влизат ли 940 милиона от депозити на клиенти?
  • #9
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Stanley ( преди 5 години )
    нека нека да мачкат..да мачкат комплексарите с бмвцата и мерджанчетаята...тесла е на 15 години и създаде тренд в автомобилната индустрия ,който в момента е следван буквално от..всички!!!! и от тия фирмички с традицийки на по 100/150 години също
  • #8
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те нещата се променят през второто тримесечие маржа на модел 3 стана положителен за 3тото очакват 15% марж и малка печалба и както се вижда за 1 месец са продали 13K (с канадските 14-15К) при 18 500 за миналите 3 месеца едно е да продадеш 18.5К за 3 месеца с няколко % марж друго е както прогнозират това тримесечие 50-55К броя с 15% марж
  • #7
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла е вече във фалит. Прочетете им финансовите данни, които излезнаха преди няколко дни. Имат 2,3 милиарда кеш (Cash and cash equivalents), на доставчици дължат 3 милиарда (Accounts payable). На клиенти дъжат 0,94 милиарда (Customer deposits), на лизингови компании са дали гаранции за 670 милиона (Resale value guarantees). Правете си сметката за състоянието на тази фирма.