IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes-Benz GLE ще получи окачването на S-Class

За всъдехода е предвидена и специална система, компенсираща накланянето в завой

Новият Mercedes-Benz GLE ще получи окачването на S-Class

Новото поколение на всъдехода Mercedes-Benz GLE ще бъде оборудвано с активното окачване на флагана на марката S-Class. Децентрализираната система със сервоуправление ще позволи на всяко колело по отделно да регулира твърдостта на амортисьора в зависимост от ситуацията на пътя, съобщава MotorTrend.

Новият Mercedes-Benz GLE ще получи окачването на S-Class

Технологията се казва E-Active Body Control и представлява модернизирана версия на окачването Magic Body Control, известно от S-Class. Тя се състои от хидроакумулатор на всяка стойка и от мощни сервоусилватели, които регулират налягането в амортисьорите. Благодаря на нея в Mercedes са се отказали от стабилизаторите за напречна устойчивост, които се използаха по-рано.

Системата за задвижване на четирите колела 4Matic при новия GLE разполага с централен диференциал с електронноуправляем мокър съединител, която може да прехвърли до 100 процента от тягата на задната ос и до 65% на предната.

Pа новото поколение на всъдехода е предвидена и функцията Curve Control, първоначално разработена за SL-Class. Тя противодейства на появилия се крен, като накланя каросерията във вътрешната част на завоя.

Освен със система E-Active Body Control, следващият Mercedes-Benz GLE ще получи пасивно окачаване със стоманени пружини и адаптивни амортисьори още в базовата си версия.

Снимка: MotorTrend

0 от 500