IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Състоянието на Ники Лауда се оказа по-сериозно

Австриецът е претърпял трансплантация на бял дроб

Състоянието на Ники Лауда се оказа по-сериозно

Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда е получил нов бял дроб във виенска болница вчера, потвърдиха от лечебното заведение.

Ники Лауда получи нов бял дроб

От болницата съобщиха единствено, че 69-годишният директор на Mercedes във Формула 1 е страдал от „сериозно заболяване на белия дроб”. „Трансплантацията мина успешно, само това можем да ви кажем ъкм момента”, допълниха от медицинското заведение.

Лауда се е прибрал по спешност от почивка на остров Ибиза, след като е развил инфекция на белите дробове, написаха вестниците във Виена. След това е бил приет по спешност в болницата, където лежи от почти две седмици, а тази седмица стана ясно, че Ники се е озовал в интензивното, като причината за това не беше ясна.

Сега информацията за трансплантацията хвърля повече светлина върху развитието на болестта на австриеца. Предполага се, че болестта и усложненията в състоянието на Ники нямат връзка с тежката му катастрофа на „Нюрбургринг” през 1976 г., когато той едва не изгоря в болида си.

Но миналата седмица източник от обкръжението на Лауда заяви пред австрийските медии, че заради състоянието на сърцето и черния дроб лекарите смятат Ники за „рисков пациент”. Тогава тази информация беше свързана с летния вирус, поразил 69-годишния бивш пилот.

0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Велик майстор-карач!! Даваха по сръбската телевизия Формулата - още ги помня него, Дж. Хънт, ***, Сена, Шумахер... Сега некъв *** с какви ли не чалъми .. Няма онова излъчване, няма респект, като у великите майстори