IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьори взимат по 550 долара, ако се откажат от колите си

Проектът на Lyft действа само на територията на Чикаго

Шофьори взимат по 550 долара, ако се откажат от колите си

Компанията Lyft ще раздадена на жителите на американския град Чикаго по 550 долара, ако се откажат от ежедневното ползване на своите автомобили, съобщава Carscoops.

Шофьори взимат по 550 долара, ако се откажат от колите си

Участници в експеримента, който стартира в края на юли, ще станат първите 100 човека, регистрирали се на сайта на Lyft. За да получат специални ваучери на стойност 550 долара, шофьорите трябва да докажат, че разполагат със собствен автомобил, а след 30 дни да публикуват в социалните мрежи отчет за пътуванията си през месеца.

За отказа си от пътуване с кола водачите ще получат 300 долара за безплатно пътуване с коли на Lyft, 100 долара за заплащане на услугата за каршеринг Zipcar, 45 долара за наем на велосипед и карта от 105 долара за пътуване с градския транспорт на Чикаго.

Основната идея на експеримента е да се докаже, че разходите, свързани с ползването на собствен автомобил, са по-големи от тези, нужни за пътуване в града с алтернативен транспорт. Според изчисленията на Lyft, средно на година жителите на Чикаго харчат около 13 000 долара за обслужване на своите коли. При това те ги използват през не повече от 5% от времето.

Снимка: Carscoops

Тагове: lyft
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    СТИГА С НОВИНИ ОТ АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, БЕНЕЛЮКС, САЩ И КАНАДА! АМАН ОТ КУЛТУРЕН ИМПЕРИАЛИЗЪМ. ЗАЩО НЯМА НОВИНИ ОТ ИСПАНИЯ И ЦЯЛА ЛАТИНСКА АМЕРИКА?!? ТЕ СА ПО-БЛИЗКИ НАМ.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    джендерландия ( преди 5 години )
    ..основната идея на джендерясалата Канада е да докаже че за пари има хора които биха се продали по всевъзможен начин.Точно капиталистическия запад да говори за икономии...нелепо.тия дето ревяха купувай,сега ,веднага,заем вземи и пак купувай..доказват само какви джендеро *** са.