IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen свали камуфлажа на T-Cross (ВИДЕО)

Най-малкият SUV на немците ще получи двигателите на Polo

Volkswagen свали камуфлажа на T-Cross (ВИДЕО)

Премиерата на новия компактен кросоувър на Volkswagen е съвсем близо. Доказателство за това са снимките на предсериен прототип на модела, които се появиха в редица европейски издания. На тях автомобилът, който ще носи името T-Cross, е без почти никакъв камуфлаж.

Volkswagen свали камуфлажа на T-Cross (ВИДЕО)

Ако се съди по фотографиите, серийната версия на T-Cross ще васледи частично дизайна на концептуалния кросоувър-кабриолет T-Cross Breeze, представен на автосалона в Женева през 2016 г. Серийният модел ще бъде по-голям на размери, като ще поучи по-широки фарове и различни предни фарове и брони.

Все пак задната част на тестовия прототип все още е покрита с камуфлажна лента, което не позволява да се видят светлините на кросоувъра. Прави впечатление, че тръбите на изпускателната система са вградени в задната броня, което на скиците, разпространени от Volkswagen преди време, го нямаше.



Технически изненади не се очакват – кросоувърът е изграден на платформата MQB, коятое в основата на всички компактни и средноразмерни модели на концерна Volkswagen Group. Дължината на T-Cross е 4107 мм – със 127 мм по-малко от „баткото” T-Roc, а височината е 1558 мм – с 15 мм по-малко от T-Roc.

Гамата силови агрегати ще бъде аналогична с тази  на Seat Arona и VW Polo. В нея влизат 3-цилиндров бензинов мотор с обем 1,0 литър, развиващ 95 и 115 к.с., както и 1,5-литров с 4 цилиндъра и мощност 150 к.с. Ще има и 1,6-литров турбодизел с 95 и 115 к.с. Както Arona, така и T-Cross ще се предлага само с предно предаване. На по-късен етап ще се появи и хибридна версия, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Volkswagen свали камуфлажа на T-Cross (ВИДЕО)

Дебютът на най-малкия SUV на Volkswagen ще се състои до края на годината. Производството на модела ще става в завода в Испания. Цените на T-Cross ще бъдат с 2000-3000 евро по-ниски от тези на T-Roc, който в Германия стартира от 20 390 евро.

Снимки: Carscoops, видео: YouTube

Тагове: volkswagen t-cross
0 от 500