IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пръв вдигна цените заради търговската война

Произведените в САЩ всъдеходи X5 и X6 вече се продават по-скъпо в Китай

BMW пръв вдигна цените заради търговската война

Германската компания BMW повиши цените за китайските потребители на някои модели, които внася в страната от САЩ. Така баварците станаха първият автомобилен производител, който вдигна цените заради търговската война между двете страни. Агенция Ройтерс цитира BMW, според която от 30 юли всъдеходите X5 и X6 се продават в Китай по-скъпо съответно с 4% и 7%.

BMW пръв вдигна цените заради търговската война

В началото на юли китайските власти увеличиха тарифите за внос на много американски стоки, включително за автомобили, при които митото скочи с 40%. По този начин текущото увеличение на цената от страна на BMW покрива само малка част от новите тарифи, като експертите свързват това с жестоката конкуренция на китайския автомобилен пазар. По-рано американската Ford заяви, че засега няма да повиши цените на автомобилите, продавани в Китай.

Такова намерение наскоро обяви Tesla, която обаче не може засега да бъде отнесена към големите автомобилни производители. Много други компании, като Audi, Porsche и Maserati, няма да усетят увеличението на тарифите, защото произвеждат колите си в Европа. Напротив - те могат да внасят автомобилите си в Китай по занижените с 15% в началото на мита.

BMW пръв вдигна цените заради търговската война

Миналата година BMW експортира в Китай повече от 100 000 автомобила, произведени в САЩ. Както посочи компанията, "BMW е за свободната търговия, но ние не може да не предприемем действия в отговор на промените на пазара".

Снимки: BMW

Тагове: bmw bmw x6 suv bmw x5
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    спиро ( преди 5 години )
    Е това не са офф-роуд машини. За калта си има Jeep и LandCruiser.
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Tova X6 na snimkata vapreki 4e e model na 4 godini e nenormalno krasivo,agresivno i sexy
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Малко интересно инфо от офроуд форума: Компютрите, управляващи 4Х4 системата на Х5 и Х6 са под багажника - при нагазване в леека калчица и водица, те се накисват първи и спират да работят. Като качиш една от предните гуми на бордюр и не можеш да отвориш багажника. Има още много сеир по тези ***.
  • #2
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    БМВ Х5 и Х6 - слаба имитация на джип. Тънки ламаринки, усукващо се купе, калпава 4Х4 система, нежно окачване, части с програмиран живот.
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    . ( преди 5 години )
    На китайците продават скъпо а не на американците, вместо да почнат да произвеждат моделите за китай в Европа? Тея си правят сепуко, но тепърва ще го разберат...