IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche разкри мощността и пробега на първия си електромобил

Моделът Taycan ще получи 2 мотора и ще изминава 500 км с едно зареждане

Porsche разкри мощността и пробега на първия си електромобил

Германският производител Porsche разкри техническите характеристики на първия си сериен електромобил. Той ще се казва Taycan, като произвоводството му ще стартира през 2019 г.

Porsche разкри мощността и пробега на първия си електромобил

Спортното купе ще получи два електромотора – по един на всяка ос. Те ще бъдат подобни на използваните от хибридния спортен прототип Porsche 919 Hybrid. Сумарната им мощност е 600 к.с., като ще са комбинират с 800-волтова електрическа система.

Електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, като пробегът му с едно зареждане ще бъде около 500 км. Използването на специално устройство за бързо зареждане ще позволи на Taycan за 15 минути да получи енергия, достатъчна за изминаване на 400 км.

Компанията планира да произвежда около 20 000 бройки от електрически модел годишно, което съответства на 2/3 от обема на производство на модела 911. Цената на Tyacn ще стартира от 90 000 евро. Приблизително толкова струва и базовата версия на Porsche Panamera.

Снимта: Porsche
 

Тагове: porsche taycan
0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Не пишете за нещо реално към момента, ами за този супер нисък автомобил като спортно купе, който след година я го видим я не.Ама че работа, автомобил с 4 врати, но вътре лежиш на пода, лукс и удобство няма що.Аз ауди от 2009г още ги чакам да им видя първия електромобил. Статията за ауди от 2009г може да я намерите във факти.бг
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма ли да постнете статията, че Тойота за първите 6 месеца в Европа е продала 521к автомобила 46% от които хибриди.Някоя германска марка да е направила нещо подобно?Бмв или фолксваген?
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Никой ли няма да възрази че зареждачката на това превозно средство с 350kW на автомобил ще претовари мрежата?
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Въздишате по характеристиките, но базовия модел за 90к евро няма да има тези характеристики.
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    (в завоите е като камион. С невзрачен екстериор и още по невзрачен интериор.)Да не коментираме дизайна за всеки е различно според мен е един от най-добрите и като ще гледаме кой как е в завоите да не забравяме че Поршето е високо 1 и 30 докато Теслата има опция за 7 места и по-голям багажник от Панамера комби то остава и в завоите да е по-добре а за новия модел има време след 1 година става на 7 години когато влиза в производство и Поршето интересно какви ще са характеристиките на базовото
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    fermera ( преди 5 години )
    Истинското качество на електромобила се разбира след като мине 200к километра.При Тесла загубата на капацитет е 10%.Колко ще бъде при Порше ще разберем след 2022 когато ще има автомобили с такъв пробег.Дотогава ще вярваме на обещания.
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    (Какви са тия 20% до 100? Разликата е 8 хилядни от секундата.)Всъщност е 8 десети но както и да е не само това е важно накраткo Model S ускорява до 100 като Lambo Huracan Performante и Ferrari F12tdf а Taycan като Audi TT RS и BMW M5
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Бъдете сигурни че Порше няма да пуснат незавършена недомислица пълна с проблеми, за да търсят популярност и пари. Порше е реномирана фирма с огрмна спортна история и традиции градени с десетилетия. Също така умишлено няма да бързат да направят ел кола с ускорение 2 секунди, за да не си подбият имиджа на бензиновите автомобили като 911, там има теърда клиентела традиционалисти които искат автомобили с ДВГ.
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Ще в бъдеще време колкото руснаците направиха 5-то поколение самолет и колкото направиха атомен самолетоносач.Никакъв потенциал нямат тия.Никой няма да даде пари за немска кола електричка всеки си купуваше немска кола заради мощните ДВГ.Германците пак изгубиха войната а дори не е гръмнала и пушка!
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е малко по-бърз а доста ~20% до 100 въпреки че Тайкан е 14см по-нисъкМакс скорост най-вероятно ще е същата като на Тесла 250км/ч P100D тежи 2250кг а най-бързата Панамера е по-тежка